Σουλτς: ΕΕ και ΗΠΑ δεν έχουν προετοιμαστεί για μια προεδρία Τραμπ

Σουλτς: ΕΕ και ΗΠΑ δεν έχουν προετοιμαστεί για μια προεδρία Τραμπ

"Στα χέρια του, η δύναμη των μέσων, πολιτικών ή στρατιωτικών, που διαθέτει ένας πρόεδρος των ΗΠΑ, θα του επιτρέψει "πραγματικές επιλογές για εξαιρετικά επικίνδυνες αποφάσεις", δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς

Οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση "δεν έχουν προετοιμαστεί" για μια άνοδο του αμερικανού δισεκατομμυριούχου Ντόναλντ Τραμπ στην αμερικανική προεδρία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

"Η Ευρώπη δεν έχει προετοιμαστεί, ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες για έναν τέτοιο πρόεδρο ο οποίος, κατά τη γνώμη μου, δεν έχει καμία διεθνή εμπειρία," δήλωσε ο Σουλτς στο γαλλικό ειδησεογραφικό δίκτυο I -Télé.

"Ο Τραμπ ανήκει στους ανθρώπους αυτούς που γνωρίζουμε εδώ επίσης στην Ευρώπη, οι οποίοι έχουν για κάθε πράγμα έναν αποδιοπομπαίο τράγο, αλλά ποτέ μια συγκεκριμένη λύση", εκτίμησε κάνοντας έναν παραλληλισμό με την άνοδο του "άγριου λαϊκισμού" στην ΕΕ.

"Στα χέρια του," η δύναμη των μέσων, πολιτικών ή στρατιωτικών, που διαθέτει ένας πρόεδρος των ΗΠΑ, θα του επιτρέψει "πραγματικές επιλογές για εξαιρετικά επικίνδυνες αποφάσεις", δήλωσε ο Σουλτς.

"Εγώ, ειλικρινά, προτιμώ μια άλλη υποψήφια", κατέληξε ο σοσιαλδημοκράτης γερμανός ηγέτης, εκφράζοντας χωρίς καμιά έκπληξη την υποστήριξή του στη Χίλαρι Κλίντον, φαβορί για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Τραμπ ηγείται της κούρσας των προκριματικών για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο, προς μεγάλη δυσαρέσκεια του κατεστημένου του κόμματος που επικρίνει την εμπρηστική ρητορική του.

Χθες, βίαια επεισόδια ξέσπασαν στο Σικάγο μεταξύ υποστηρικτών του Τραμπ και αντιτιθέμενων στην υποψηφιότητά του, πριν από τη διεξαγωγή προεκλογικής συγκέντρωσης την οποία ο δισεκατομμυριούχος τελικά ακύρωσε την τελευταία στιγμή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χάος και ξύλο σε συγκέντρωση του Τραμπ

Μήπως ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι τόσο πλούσιος τελικά;

SHARE:

24Media Network