Σπρίνγκστιν, Ρίνγκο Σταρ και Cirque du Soleil ακύρωσαν εμφανίσεις, στηρίζοντας την LGBT κοινότητα

Σπρίνγκστιν, Ρίνγκο Σταρ και Cirque du Soleil ακύρωσαν εμφανίσεις, στηρίζοντας την LGBT κοινότητα

Τι αναφέρει νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα στην πολιτεία της Β. Καρολίνα και έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων

Μπαράζ ακυρώσεων συναυλιών και παραστάσεων από γνωστούς καλλιτέχνες και όχι μόνο έχει προκαλέσει πρόσφατος νόμος, που ψηφίστηκε στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ.

Σύμφωνα μ' αυτόν, τα διαφυλικά άτομα είναι υποχρεωμένα πλέον όταν πηγαίνουν σε δημόσια τουαλέτα, να χρησιμοποιούν αυτή που αντιστοιχεί στο φύλλο γέννησης τους και όχι σ' αυτό που επέλεξαν στην πορεία. Οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στην πολιτεία είναι μεγάλες ενώ καλλιτέχνες και σχήματα που ήταν προγραμματισμένο να κάνουν εμφανίσεις εκεί, τις ακυρώνουν ο ένας μετά τον άλλο.

Τον "χορό" των ακυρώσεων άνοιξε προ ημερών ο Μπρους Σπρίνγκστιν, επισημαίνοντας: "Κατά τη γνώμη μου, είναι μια προσπάθεια από ανθρώπους που δεν μπορούν να ανεχθούν την πρόοδο που έχει κάνει η χώρα, αναγνωρίζοντας ανθρώπινα δικαιώματα πολιτών και θέλουν να την ανατρέψουν".

Ακολούθησε το πρώην μέλος των θρυλικών Beatles, Ρίνγκο Σταρ, δηλώνοντας: "Συγγνώμη που θα απογοητεύσω τους fans μου αλλά πρέπει να πάρουμε θέση ενάντια σ' αυτό το μίσος".

Τον ίδιο δρόμο επέλεξε και η πολυπληθής θεατρική ομάδα Cirque du Soleil. "Πιστεύουμε ακράδαντα στη διαφορετικότητα και την ισότητα και είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε μορφή διάκρισης. Ο νέος αυτός νόμος αποτελεί μεγάλη οπισθοδρόμηση για την διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των πολιτών", επισήμαναν σε δήλωσή τους τα μέλη του σχήματος.

SHARE: