Σρι Λάνκα: Βίντεο δείχνει έναν από τους καμικάζι να απειλεί τους “άπιστους”

Σρι Λάνκα: Βίντεο δείχνει έναν από τους καμικάζι να απειλεί τους “άπιστους”
Συγγενείς θύματος των επιθέσεων στη Σρι Λάνκα πάνω από το φέρετρο AP

Σε βίντεο που δημοσιεύουν τοπικά ΜΜΕ εμφανίζεται ένας ισλαμιστής να εξαπολύει απειλές κατά των "απίστων", ενώ στο φόντο διακρίνονται να καίγονται σημαίες διάφορων χωρών όπως των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Πορτογαλίας - Τοπική παραστρατιωτική ομάδα ευθύνεται για τις επιθέσεις λέει ο Υπουργός Υγείας.

Λίγο μετά τις βομβιστικές επιθέσεις που αιματοκύλησαν τη Σρι Λάνκα ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών, με τους νεκρούς να φτάνουν τους 290 και τους τραυματίες να ξεπερνούν τους 500, τοπικά ΜΜΕ κατονομάζουν έναν ισλαμιστή ο οποίος φέρεται να βρίσκεται μεταξύ των καμικάζι – αυτοκτονίας.

Πρόκειται για τον Ζαχράν Χασίμ, ο οποίος παρουσιάζεται ως ιεροκήρυκας. Μάλιστα, σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο Χασίμ εξαπολύει απειλές κατά των «απίστων», ενώ στο φόντο διακρίνονται να καίγονται σημαίες χωρών όπως των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Πορτογαλίας.

Ωστόσο , παρά τα δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ , προς στιγμήν καμία τρομοκρατική οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις.

Πάντως, σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε ο Υπουργός Υγείας της χώρας το μεσημέρι της Δευτέρας υπεύθυνη για το αιματοκύλισμα είναι τοπική παραστρατιωτική ομάδα, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ταξιδιωτική οδηγία από το State Deparment

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποιεί σε ταξιδιωτική οδηγία του ότι «τρομοκρατικές οργανώσεις» συνεχίζουν να σχεδιάζουν τη διάπραξη επιθέσεων στη Σρι Λάνκα, όπου 290 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 500 και πλέον τραυματίστηκαν όταν εξερράγησαν βόμβες μέσα σε ναούς μεσούσης της λειτουργίας του Πάσχα των καθολικών και σε πολυτελή ξενοδοχεία χθες Κυριακή.

«Τρομοκράτες ενδέχεται να επιτεθούν (…) απροειδοποίητα», ανέφερε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών σε ταξιδιωτική οδηγία του που φέρει χθεσινή ημερομηνία.

Κατά τη διπλωματία των ΗΠΑ, στόχοι ενδέχεται να γίνουν τουριστικοί προορισμοί, συγκοινωνιακοί κόμβοι, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, χώροι λατρείας, αεροδρόμια και άλλοι δημόσιοι χώροι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version