Στα άδυτα του τούνελ μεταφοράς ναρκωτικών της Σιναλόα

default image

Οι Μεξικανικές αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν το τούνελ που το καρτέλ ναρκωτικών Σιναλόα, υπό την ηγεσία του δραπέτη Ελ Τσάπο, μεταφέρει ναρκωτικά στις ΗΠΑ (Vid+ Pics)

Κυνήγι έχουν εξαπολύσει οι μεξικανικές αρχές για τον εντοπισμό του δραπέτη Ελ Τσάπο, κατά κόσμον Χοακίν Γκουσμάν, με αποτέλεσμα να έχουν κάνει φύλλο και φτερό τις τοποθεσίες που δραστηριοποιείται το καρτέλ, του οποίου ηγείται.

Έτσι, μετά από αλλεπάλληλες έρευνες οι αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν το υπόγειο τούνελ΄που χρησιμοποιούσε το καρτέλ Σιναλόα για τη μεταφορά ναρκωτικών στις ΗΠΑ. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για ένα υπόγειο τούνελ που αποτελεί το μυστικό πέρασμα για την μεταφορά ναρκωτικών από την Τιχουάνα του Μεξικό στην άλλη πλευρά των συνόρων της χώρας με τις ΗΠΑ, όπου παραλαμβάνονται από συνεργάτες του καρτέλ.

Στο τούνελ εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 16 άτομα, που φόρτωναν τα ναρκωτικά στις ράγες μεταφοράς και 10 τόνοι , δηλαδή 873 πακέτα ναρκωτικών, όπως κάνναβη και κοκαΐνη.

Το τούνελ υπολογίζεται ότι καλύπτει μιαν απόσταση 800, περίπου, μέτρων και διαθέτει μεταλλικές μπάρες προκειμένου να αποφευχθεί πιθανή κατολίσθηση ή καταστροφή του.

 

Παρόλα αυτά η αστυνομία δεν έχει καταφέρει ακόμη να εντοπίσει τα ίχνη του πλέον καταζητούμενου ανθρώπου στη χώρα.

 

Για την ιστορία, ο Ελ Τσάπο δραπέτευσε από το κελί του τον Ιούλιο του 2015, μέσα από ένα τούνελ που είχε σκάψει και έχει τοποθετήσει ένα σύστημα σιδηροτροχιάς για μεταφορά υλικών.

(Πηγή: Mirror)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα