Στα "μαλακά" έπεσε ο Λανς Άρμστρονγκ - Πόσα θα πληρώσει στο αμερικανικό δημόσιο ύστερα από συμβιβασμό

Λανς Άρμστρονγκ
Λανς Άρμστρονγκ AP

Ο πρώην πρωταθλητής κατέληξε σε συμβιβασμό με το αμερικανικό δημόσιο, για μία αγωγή που θα μπορούσε να κοστίσει πολύ ακριβά για τον "έκπτωτο" πλέον σούπερ σταρ του ποδηλάτου

Σε συμβιβασμό με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ κατέληξε ο Λανς Άρμστρονγκ, ο οποίος θα κληθεί να πληρώσει 5 εκατ. δολάρια στο αμερικανικό δημόσιο στον απόηχο του σκανδάλου χρήσης αναβολικών που στιγμάτισε ανεπανόρθωτα την μεγάλη καριέρα του.

Ο συμβιβασμός προέκυψε ύστερα από αγωγή των Αμερικανικών Ταχυδρομείων που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη κατά του πρώην πρωταθλητή, μετά τις αποκαλύψεις για χρήση αναβολικών από την πλευρά του, που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας πριν λίγα χρόνια. Τα Αμερικανικά Ταχυδρομεία υπήρξαν ένας από τους μεγάλους χορηγούς του ποδηλάτη και αξίωναν από αυτόν παχυλή αποζημίωση κατηγορώντας τον για απάτη. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, αν εκδικαζόταν η αγωγή θα μπορούσε να κοστίσει στον Άρμστρονγκ μέχρι και 100 εκατ. δολάρια.

Σημειώνεται ότι ο πρώην αστέρας της ποδηλασίας έχει ήδη υποστεί σοβαρό οικονομικό πλήγμα από τις αποκαλύψεις, καθώς τον εγκατέλειψαν οι μεγαλύτεροι χορηγοί του, ενώ έχει κληθεί να καταβάλει αποζημιώσεις άνω των 20 εκατ. δολαρίων, κυρίως μέσω συμβιβασμών, προκειμένου να "κλείσουν" οι αγωγές που εκκρεμούσαν σε βάρος του για απάτη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ

ADVERTISING

SHARE: