Σταϊνμάιερ: Διχασμένες οι ΗΠΑ μετά το τέλος της προεκλογικής εκστρατείας

default image

Τι είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, για τις αμερικανικές εκλογές. Ικανοποιημένος δήλωσε εκ μέρους των Ευρωπαίων για την ολοκλήρωση της προεκλογικής εκστρατείας

Η προεκλογική εκστρατεία «δίχασε» τις ΗΠΑ και συνιστά μια «δύσκολη κληρονομιά» για τον 45ο πρόεδρο της Αμερικής, δήλωσε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

«Εμείς στην Ευρώπη, όπως επίσης πολλοί Αμερικανοί πολίτες, είμαστε ικανοποιημένοι που αυτή η ιδιαίτερη προεκλογική εκστρατεία ολοκληρώθηκε. Αφήνει πίσω της μια δύσκολη κληρονομιά για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν την εξουσία στο μέλλον, καθώς δίχασε την χώρα» επισήμανε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών έπειτα από μια συνάντηση που είχε με τους ομολόγους του της Σουηδίας, της Δανίας και της Φινλανδίας.

«Θα είναι δύσκολο για τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των πολιτικών στρατοπέδων, το οποίο έγινε ακόμα βαθύτερο» υπογράμμισε.

Ο Γερμανός υπουργός δεν θέλησε ωστόσο να προβεί σε δηλώσεις σχετικά τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει η εκλογική αναμέτρηση στις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Γερμανίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα