Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Βαρώσια: “Προκλητική και αντιπαραγωγική η στάση της Τουρκίας”

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Βαρώσια: “Προκλητική και αντιπαραγωγική η στάση της Τουρκίας”

Δεύτερη παρέμβαση του Στέιτ Ντιπαάτμεντ προς την Άγκυρα. Εκπρόσωπος χαρακτήρισε την κίνηση της τουρκοκυπριακής πλευράς "προκλητική και αντιπαραγωγική", ενώ παράλληλα ζήτησε την ανάκλησή της.

“Προκλητική και αντιπαραγωγική” χαρακτηρίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την απόφαση του ψευδοκράτους στην Κύπρο να ανοίξει την παραλία των Βαρωσίων και ζητά την ανάκληση της.

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απαντώντας σε ερώτηση Ελλήνων ανταποκριτών για το πώς σχολιάζει την κίνηση της τουρκοκυπριακής πλευράς ανέφερε τα εξής:

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν βαθιά για τη μονομερή απόφαση να ανοίξει εκ νέου τα Βαρώσια και ζητεί την ανάκληση αυτής της απόφασης. Το άνοιγμα των Βαρωσίων είναι ασυμβίβαστο με τις αποφάσεις 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, είναι μία κίνηση προκλητική και αντιπαραγωγική και υπονομεύει την έναρξη συνομιλιών. Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τις προσπάθειες για την αποκλιμάκωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και συνεχίζουν να απαιτούν διάλογο και σεβασμό του διεθνούς δικαίου. Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να υποστηρίζουν έναν ολοκληρωμένο διακανονισμό για την επανένωση του νησιού ως διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, η οποία θα ωφελήσει όλους τους Κύπριους, καθώς και την ευρύτερη περιοχή”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα