Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Πιθανότατα από ισραηλινά πυρά ο θάνατος της Ακλέχ αλλά όχι σκόπιμα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Πιθανότατα από ισραηλινά πυρά ο θάνατος της Ακλέχ αλλά όχι σκόπιμα
Η Σιρίν Αμπού Άκλεχ Shireen Abu Akleh / Facebook

Αν και παραδέχθηκαν ότι ο θάνατος της Σιρίν Αμπού Ακλεχ προήλθε πιθανότατα από ισραηλινά πυρά, οι Αμερικανοί τόνισαν ότι το περιστατικό μάλλον δεν έγινε σκόπιμα.

Tην τακτική του “ναι μεν αλλά” επέλεξε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τη Δευτέρα για να πάρει θέση θέση για το θάνατο της Αμερικανοπαλαιστίνιας δημοσιογράφου Σιρίν Αμπού Ακλεχ στη Δυτική Οχθη.

Οι Αμερικανοί διεμήνυσαν ότι δεν μπορούν να προσδιορίσουν επακριβώς την προέλευση της σφαίρας που σκότωσε τη δημοσιογράφο, κατέληξαν όμως παράλληλα στο συμπέρασμα ότι “πιθανότατα” ο θάνατος οφείλεται σε πυρά που προήλθαν από τις ισραηλινές στρατιωτικές σχέσεις.

Ακόμα και έτσι όμως, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν αναγνωρίζει πρόθεση. “Δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι αυτό έγινε σκόπιμα. Ηταν μάλλον αποτέλεσμα τραγικών συνθηκών κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης” τονίζεται χαρακτηριστικά.

Μετά το θάνατο της Ακλεχ, που συντάραξε την Παλαιστίνη, οι Παλαιστινιακές Αρχές τόνισαν ότι η δημοσιογράφος δολοφονήθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις κάτι που μέχρι σήμερα αρνείται το Ισραήλ το οποίο δεν έχει καν παραδεχθεί ότι η γυναίκα έπεσε νεκρή από ισραηλινά πυρά.

Η δημοσιογράφος φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο με την εγγραφή «Press» και προστατευτικό κράνος όταν χτυπήθηκε από την σφαίρα, η οποία την έπληξε σε ακάλυπτο σημείο του προσώπου της.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα