Στέρτζον: O λαός της Σκωτίας βλέπει το μέλλον του στους κόλπους της ΕΕ

default image

Ο πρωθυπουργός της Σκωτίας κρίνει πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι σαφές ότι ο λαός της χώρας επιθυμεί να παραμείνει στην ΕΕ. Έρχεται δημοψήφισμα και στην Ιρλανδία;

Η Σκωτία βλέπει το μέλλον της στους κόλπους της ΕΕ, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός της Νίκολα Στέρτζον, μετά την ψήφο των Σκωτζέζων υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, την ώρα που το μεγαλύτερο μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου ψήφισε υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ στο δημοψήφισμα που διεξήχθη χθες στη Βρετανία.

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον δηλώνει ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την ΕΕ “καθιστά σαφές ότι ο λαός της Σκωτίας βλέπει το μέλλον του στους κόλπους της ΕΕ”, μετέδωσε το PA.

“Αναμένουμε το τελικό αποτέλεσμα από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά η Σκωτία μίλησε και μίλησε αποφασιστικά”, σημειώνει σε ανακοίνωσή της.

Άλλος ένας πονοκέφαλος της πολιτικής ελίτ, θα είναι από το πρωί η διαφορά στην ψήφο των Σκωτσέζων που ψηφίζουν μαζικά υπέρ της παραμονής και αν επικρατήσει το BREXIT θα ζητήσουν σίγουρα τα “ρέστα”.

Στη Σκωτία το Brexit επικράτησε του Remain με ποσοστό 62% έναντι του 38%.

Ενώ, οι Πράσινοι ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσουν ένα δημόσιο αίτημα για να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα για τους στενούς δεσμούς της Σκωτίας με την Ευρώπη.

Από την άλλη, ο πρόεδρος του Σιν Φέιν Τζέρι Ανταμς δηλώνει ότι η βρετανική ψήφος υπέρ του Brexit «ενισχύει την υπόθεση» του δημοψηφίσματος για μία ενωμένη Ιρλανδία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα