Στη δημοσιότητα το πρώτο βίντεο του Τσαρνάεφ από το κελί. Με ‘μεσαίο δάχτυλο’ απαντά στην καταδίκη του

default image

Τα πρώτα πλάνα με τον "αμετανόητο" Τσοχάρ Τσαρνάεφ μέσα από το κελί του. Την Τρίτη η απόφαση για τη θανατική ή όχι ποινή του. Δείτε το βίντεο που κυκλοφόρησε στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης (Vid)

Λίγες μόλις ημέρες μετά την απόφαση του δικαστηρίου για ενοχή του Τζοχάρ Τσαρνάεφ, μεταξύ άλλων για συνωμοσία, χρήση μαζικών όπλων καταστροφής, αλλά και για ψυχρό τρομοκρατικό χτύπημα, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αποφάσισε να κυκλοφορήσει τις πρώτες εικόνες και το πρώτο βίντεο του νεαρού βομβιστή μέσα από τις φυλακές. Ο ίδιος πλησιάζοντας κοντά στην κάμερα ασφαλείας στο κελί του υψώνει “το μεσαίο δάχτυλο”, προφανώς απευθυνόμενος προς τις Αρχές που ευθύνονταν για την σύλληψή του.

Τα πλάνα τραβήχτηκαν τρεις μήνες μετά τον Απρίλιο του 2013, λίγες δηλαδή ημέρες μετά το αιματοκύλισμα στον Μαραθώνιο της Βοστώνης και την σύλληψή του.

“Αυτός είναι ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ. Αδιάφορος και αμετανόητος”, αναφέρει η βοηθός Εισαγγελέα, Nadine Pellegrini, μελετώντας προσεχτικά τα πλάνα μέσα από το κελί. Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Τρίτη θα αποφασιστεί εάν ο νεαρός βομβιστής θα πρέπει να εκτελεστεί ή όχι, με τη μέθοδο της θανατικής ποινής.

Μακρύ το κατηγορητήριο για τον νεαρό τρομοκράτη

Στο μεταξύ, ένοχο έκρινε το σώμα των ενόρκων στις 8/4 τον Τζοχάρ Τσαρνάεφ για τις επιθέσεις που αιματοκύλισαν τον Μαραθώνιο της Βοστόνης τον Απρίλιο του 2013.

Αντιμέτωπος με 30 συνολικά κατηγορίες ο παρανοϊκός δολοφόνος που έριξε τη βόμβα στην κατάμεστη από κόσμο Βοστώνη, στον κλασικό Μαραθώνιο της πόλης πριν από δύο χρόνια, κρίθηκε από τους δικαστές ένοχος για όλες, μεταξύ των οποίων για συνωμοσία και χρήση όπλων μαζικής καταστροφής.

Οι αναρίθμητες κατηγορίες μπορούν να οδηγήσουν τον 21χρονο μετανάστη από τη Ρωσία ακόμη και στην εσχάτη των ποινών, που στην περίπτωση της αμερικανικής πολιτείας προβλέπει τη θανατική ποινή. Το χτύπημα ήταν το πιο σοβαρό μετά την 11η Σεπτεμβρίου.

Το δικαστήριο ήταν γεμάτο με επιζήσαντες και συγγενείς των θυμάτων – θυμίζουμε πως ανάμεσα τους ήταν και ένα 8χρονο παιδί – ενώ πολλοί από αυτούς κατέθεσαν στην πολύκροτη δίκη εναντίον τους.

Ο νεαρός σχεδίαζε την επίθεση μαζί με τον αδερφό του Τάμερλαν, ο οποίος την τελευταία στιγμή έκανε πίσω και δεν βρισκόταν καν στο σημείο όταν συνέβη η έκρηξη. Το δικαστήριο απεφάνθη πως επρόκειτο για ένα “ψυχρό, υπολογισμένο τρομοκρατικό χτύπημα”, το οποίο εκτελέστηκε “με πρόθεση και έκρυβε αιμοδιψή κίνητρα”.

Πηγή: theguardian.com

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα