Στη δημοσιότητα βίντεο με τον μακελάρη του εβραϊκού παντοπωλείου Kουλιμπαλί

default image

Ένας άνδρας που μοιάζει με τον Αμεντί Κουλιμπαλί υποστήριξε ότι ενήργησε «εναντίον της αστυνομίας», ενώ στους υπότιτλους που έχουν ενσωματωθεί έπειτα από τεχνική επεξεργασία αναφερόταν ότι πρόκειται για τον Αμεντί Κουλιμπαλί (Vid)

Ένας άνδρας που μοιάζει με τον Αμεντί Κουλιμπαλί ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που στοίχισε την ζωή σε μία αστυνομικό την Πέμπτη σε προάστιο του Παρισιού δηλώνοντας ταυτόχρονα πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε σήμερα στο διαδίκτυο.

Η αυθεντικότητα αυτού του βίντεο που έχει διάρκεια 7 λεπτών και 17 δευτερολέπτων και το οποίο σύντομα αποσύρθηκε από τον ιστότοπο Dailymotion, δεν έχει επιβεβαιωθεί. Μοιάζει να πρόκειται για μία μεταθανάτια ανάληψη ευθύνης για ορισμένες από τις επιθέσεις που συγκλόνισαν τη Γαλλία στα τέλη της εβδομάδας.

Ο άνδρας υποστηρίζει ότι ενήργησε «εναντίον της αστυνομίας», ενώ στους υπότιτλους που έχουν ενσωματωθεί έπειτα από τεχνική επεξεργασία αναφέρεται ότι πρόκειται για τον Αμεντί Κουλιμπαλί και διευκρινίζεται ότι εκείνος σκότωσε μία αστυνομικό στο Μονρούζ και διέπραξε την Παρασκευή την επίθεση εναντίον του εβραϊκού παντοπωλείου στο ανατολικό Παρίσι.

«Απευθύνομαι καταρχάς στον χαλίφη των μουσουλμάνων, τον Αμπού Μπακρ αλ- Μπαγκντάντι, τον χαλίφη Ιμπραήμ» λέει ο πρωταγωνιστής κοιτώντας προς την κάμερα, ενώ φορά μία μουσουλμανική κελεμπία.

«Δήλωσα πίστη στον χαλίφη από την πρώτη στιγμή που ανακήρυξε το χαλιφάτο» προσέθεσε ο ίδιος.

«Καταφέραμε να συγχρονιστούμε προκειμένου να επιτεθούμε την ίδια χρονική στιγμή» συνέχισε ο άνδρας αναφερόμενος στην επίθεση εναντίον της εφημερίδας Σαρλί Εμπντό την Τετάρτη από τους αδελφούς Κουασί.

Ο ίδιος άνδρας εμφανίζεται επίσης να φορά αθλητική φόρμα και να γυμνάζεται υπό τον ήχο των μουσουλμανικών ύμνων. Σε ένα άλλο σημείο εμφανίζεται φορώντας ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Ο Αμεντί Κουλιμπαλί είχε σκοτωθεί την Παρασκευή από τους αστυνομικούς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα