Στη φυλακή διάσημη Τουρκάλα τραγουδίστρια για εξύβριση κατά του Ερντογάν

Η τραγουδίστρια Ζουχάλ Ολτζάι που καταδικάστηκε για εξύβριση κατά του Ερντογάν
Η τραγουδίστρια Ζουχάλ Ολτζάι που καταδικάστηκε για εξύβριση κατά του Ερντογάν FACEBOOK/ZUHAL OLCAY

Συνεχίζονται οι διώξεις του καθεστώτος Ερντογάν, απέναντι σε οποιονδήποτε μπορεί να υπονοήσει το οτιδήποτε αρνητικό για εκείνον

Μια διάσημη Τουρκάλα τραγουδίστρια και ηθοποιός καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών για «εξύβριση» του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια μιας παράστασης το 2016, έγραψε σήμερα η εφημερίδα Hurriyet.

Η τραγουδίστρια Ζουχάλ Ολτζάι κατηγορήθηκε ότι τροποποίησε τους στίχους ενός από τα τραγούδια της, χρησιμοποιώντας το όνομα του Ερντογάν, ενώ προέβη και σε μια προσβλητική χειρονομία ενώ ερμήνευε το εν λόγω τραγούδι, περιέγραψε η Hurriyet.

Στο βίντεο από την παράσταση εμφανίζεται η Ολτζάι να αλλάζει τους στίχους του τραγουδιού της και να τραγουδάει «Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τα πάντα είναι κενά, τα πάντα είναι ψέματα, η ζωή θα τελειώσει κάποια ημέρα και εσύ θα πεις "είχα ένα όνειρο"», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ενώπιον του δικαστηρίου, η Ολτζάι απέρριψε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποίησε το όνομα του Ερντογάν διότι ταίριαζε ρυθμικά και δεν είχε κανένα «απώτερο υβριστικό κίνητρο». Εξήγησε επίσης ότι η χειρονομία που έκανε απευθυνόταν σε κάποιο πρόσωπο από το κοινό.

Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, η τραγουδίστρια είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο 10.620 λιρών (2.200 ευρώ) επειδή «εξύβρισε έναν κρατικό αξιωματούχο» το 2010.

Πηγή: 

ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Ερντογάν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τουρκία: Ισόβια κάθειρξη σε τρεις δημοσιογράφους για συμμετοχή στο δίκτυο Γκιουλέν

Συνεχίζεται η δίκη κατά της Cumhuriyet: Δεν το βάζουν κάτω οι δημοσιογράφοι στην Τουρκία

ADVERTISING

SHARE: