Στη φυλακή επειδή βοήθησε τη CIA να βρει τον Μπιν Λάντεν

Στη φυλακή επειδή βοήθησε τη CIA να βρει τον Μπιν Λάντεν
Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν (©) COPYRIGHT 2001 BY GETTY IMAGES

Διαβάστε για τη σύλληψη Πακιστανού γιατρού επειδή βοήθησε στον εντοπισμό του Μπιν Λάντεν

Σε 22 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε Πακιστανός γιατρός αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της προδοσίας. Ο Πακιστανός γιατρός Σακίλ Αφριντι βοήθησε τη CIA παρέχοντας της πληροφορίες, να εντοπίσει τον περασμένο Μάιο τον Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Μάλιστα, ο ίδιος είχε ξεκινήσει ένα ψεύτικο πρόγραμμα εμβολιασμού για να μπορέσει να συλλέξει τις απαραίτητες πληροφορίες.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λιο Πανέτα, είχε επιβεβαιώσει από τον Ιανουάριο ότι ο εν λόγω γιατρός συνεργαζόταν με τη CIA.

Ο εντοπισμός του Μπιν Λάντεν στο Αμποταμπάντ, οδήγησε τελικά και στον θάνατο του μετά από συμπλοκές. Το γεγονός αυτό, έχει προκαλέσει ρήξη στις σχέσεις ΗΠΑ - Πακιστάν.

Το Πακιστάν έχει άλλωστε κλείσει τη δίοδο των Αμερικανικών δυνάμεων για ανεφοδιασμό προς το Αφγανιστάν μέχρι το 2014, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο 24 Πακιστανών στρατιωτών σε αεροπορική επίθεση του ΝΑΤΟ, στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Το Ισλαμαμπάντ θεώρησε μάλιστα, ότι η μυστική επιχείρηση των Ηνωμένων Πολιτειών, παραβίασε την κυριαρχία του Πακιστάν.

Λίγο μετά την επιδρομή στο σπίτι του Μπιν Λάντεν ο Σακίλ Αφριντι συνελήφθη για συνωμοσία κατά του Πακιστάν. Κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε και πρόστιμο 3.500 δολαρίων.

Ο Πανέτα, μιλώντας στο CBS, έκανε λόγο για "πραγματικό λάθος από την πλευρά του Πακιστάν" και τόνισε ότι ο γιατρός με κανένα τρόπο δεν μπορεί να θεωρεί προδότης, καθώς βοήθησε για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

SHARE:

24Media Network