Στην απέλαση 600 Αφγανών προχωράει η Τουρκία

Mετανάστες σε camp
Mετανάστες σε camp AP

Οι Αφγανοί είχαν περάσει στην Τουρκία μέσω Ιράν λόγω των συνεχιζόμενων τρομοκρατικών ενεργειών και των οικονομικών προβλημάτων, αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών

Οι τουρκικές αρχές προχωρούν στην απέλαση περίπου 600 Αφγανούς μετανάστες το τρέχον Σαββατοκύριακο, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι Αφγανοί είχαν περάσει στην Τουρκία μέσω του Ιράν εξαιτίας των "συνεχιζόμενων τρομοκρατικών ενεργειών και των οικονομικών προβλημάτων" στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε το υπουργείο, και οι αρχές ασφαλείας τούς είχαν παραδώσει στις περιφερειακές υπηρεσίες μετανάστευσης.

Το υπουργείο ανέφερε ότι οι διαδικασίες έκδοσης ολοκληρώθηκαν για 591 μετανάστες στην ανατολική επαρχία του Ερζερούμ και ότι ναυλωμένες πτήσεις προς την Καμπούλ θα αναχωρήσουν εντός των επόμενων ωρών μεταφέροντάς τους.

Ανθρωπιστικές οργανώσεις κατηγορούν την Τουρκία για τις απελάσεις μεταναστών στις χώρες τους, οι οποίες μαστίζονται από ένοπλες συγκρούσεις, περιλαμβανομένου του Αφγανιστάν, με το αιτιολογικό ότι θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές τους. Αυτή την εβδομάδα η εφημερίδα Hurriyet έγραψε ότι πολλές χιλιάδες Αφγανοί μετανάστες έχουν εισέλθει στην Τουρκία τους τελευταίους μήνες και περπατούσαν επί ημέρες από τα σύνορα για να φθάσουν στο Ερζερούμ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Μετανάστες

ADVERTISING

SHARE: