Στην Κίνα έφτιαξαν τα πρώτα φανάρια για καμήλες παγκοσμίως

Στην Κίνα έφτιαξαν τα πρώτα φανάρια για καμήλες παγκοσμίως
Καμήλες στο Dunhuang της Κίνας Shutterstock

Σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα ατυχήματα με καμήλες σε δημοφιλή τουριστική περιοχή, οι αρχές έθεσαν σε λειτουργία φανάρια για τα ζώα.

Τα πρώτα φανάρια για καμήλες παγκοσμίως είναι γεγονός… Η λειτουργία τους ξεκίνησε την Κυριακή (11/04) στη βόρεια Κίνα, σε μια περιοχή που είναι δημοφιλής στους τουρίστες, κοντά στην πόλη Dunhuang, στην επαρχία Gansu.

Οι εκδρομές με καμήλα αποτελούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες της περιοχής, με επακόλουθο η συμφόρηση όπως και τα ατυχήματα να αποτελούν καθημερινό φαινόμενο. Με τα φανάρια όμως οι επισκέπτες θα είναι ασφαλείς από συγκρούσεις των ζώων, καθώς με το πράσινο οι καμήλες θα μπορούν να διασχίσουν ελεύθερα τα “επικίνδυνα” σημεία και με το κόκκινο θα σταματάνε.

Η πόλη Dunhuang βρίσκεται σε μια όαση στην περιοχή της ερήμου Gansu-Xinjiang και ήταν ο πρώτος οικισμός που διοικούνταν από την Κίνα. Εκεί έφταναν οι ταξιδιώτες που κατευθύνονταν ανατολικά στον αρχαίο Δρόμο του Μεταξιού.

Τα τελευταία χρόνια, ο τουρισμός στην περιοχή έχει αυξηθεί, χάρη στο βουνό Mingsha, το συγκρότημα ναών Mogao Caves και τα περάσματα Yumen και Yangguan, τα οποία είναι οι δυτικότερες πύλες του Σινικού Τείχους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version