Στην Κριμαία για διακοπές έστειλε πέρυσι τα παιδιά του ο Άσαντ

Φωτογραφία του ζεύγους Άσαντ στις εκλογές του 2014
Φωτογραφία του ζεύγους Άσαντ στις εκλογές του 2014 AFP

Σύμφωνα με αναφορές των ρωσικών ΜΜΕ ο πρεσβευτής της Συρίας στην Μόσχα είχε δηλώσει άλλωστε ότι τα παιδιά του σύρου προέδρου είχαν αρχίσει να μαθαίνουν τη ρωσική γλώσσα

Τα παιδιά του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ επισκέφτηκαν ένα κάμπινγκ διακοπών στην Κριμαία το 2017, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA που επικαλείται σημερινή δήλωση ρώσου βουλευτή.

Ο Άσαντ συναντήθηκε σήμερα με ρώσους βουλευτές στην Δαμασκό, μετά τα χθεσινά πυραυλικά πλήγματα της Δύσης κατά συριακών στόχων.

Ο βουλευτής Ντμίτρι Σαμπλίν δήλωσε στο αναφερόμενο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ότι σύμφωνα με τον Άσαντ τα παιδιά του, επισκέφτηκαν το κάμπινγκ διακοπών Άρτεκ στην Κριμαία το 2017.

Η Ρωσία κατέλαβε την Κριμαία από την Ουκρανία το 2014, ενώ η κίνηση αυτή της Μόσχας προκάλεσε την επιβολή αμερικανικών και ευρωπαϊκών κυρώσεων.

“Τα παιδιά μου ήταν στο Άρτεκ πέρσι. Μετά το ταξίδι αυτό, άρχισαν να κατανοούν καλύτερα την Ρωσία,” είπε ο Άσαντ σύμφωνα με τον Σαμπλίν.

Ο πρόεδρος Άσαντ έχει δύο γιους και μία κόρη που γεννήθηκαν μεταξύ του 2001 και του 2004.

Ο πρεσβευτής της Συρίας στην Μόσχα είχε δηλώσει (2017) ότι τα παιδιά είχαν αρχίσει να μαθαίνουν την ρωσική γλώσσα, σύμφωνα με αναφορές των ρωσικών ΜΜΕ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συρία, Ρωσία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Άσαντ σε Ρώσους βουλευτές: Η επίθεση της Δύσης ήταν εχθρική πράξη

Μόσχα: Ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατηγικού διαλόγου με την Ουάσινγκτον

ADVERTISING

SHARE: