Στην πρώην του Ολάντ ποντάρουν οι Γάλλοι σοσιαλιστές

default image

Η πρώην υποψήφια για την προεδρία το 2007 με το κόμμα των σοσιαλιστών, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, ακούγεται ως η αξιόπιστη λύση απέναντι σε ένα προδιαγεγραμμένο βατερλό. Τι λέει η ίδια η υπουργός Περιβάλλοντος

Το κόμμα των σοσιαλιστών στη Γαλλία κινδυνεύει “ελέω Ολάντ” να αφανιστεί στις προσεχείς προεδρικές εκλογές, με πολλούς στη χώρα να προεξοφλούν πως η παρτίδα θα παιχτεί μεταξύ της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς για το ανώτατο αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας. Μπροστά στην κατάρρευση της δημοφιλίας του προέδρου Φρανσουά Ολάντ, την οποία αποτελείωσε η κυκλοφορία του βιβλίου με δηλώσεις του σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκειας της θητείας του, δεν είναι λίγες οι φωνές που καλούν σε επιστράτευση την πρώην σύντροφο και μητέρα των παιδιών του νυν προέδρου, Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

Η υπουργός περιβάλλοντος έχει “ψηθεί” στην προεκλογική εκστρατεία των προεδρικών αναμετρήσεων, καθώς ήταν εκείνη που βρέθηκε απέναντι στο Νικολά Σαρκοζί το 2007, από τον οποίων και η ηττήθηκε. Οι υποστηρικτές της στο κόμμα αναφέρουν πως είναι απαραίτητη μια υποψηφιότητα που μπορεί να προσελκύσει τόσο ψηφοφόρους που κατευθύνονται προς την αριστερά και τον Ζαν Λουκ Μελανσόν, όσο και την υποψηφιότητα του πρώην υπουργού Οικονομικών Εμανουέλ Μακρόν, που έχει ήδη ανακοινώσει την αυτόνομη κάθοδό του στις εκλογές της Άνοιξης του 2017.

 

Χωρίς αυτή την υποψηφιότητα, η κατάρρευση είναι δεδομένη, με ένα ποσοστό στην καλύτερη περίπτωση κοντά στο 18% που σαφέστατα δεν θα εξασφαλίζει στο σοσιαλιστή υποψήφιο μια θέση στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Η Ρουαγιάλ φαίνεται πως έχει πάρει τις αποστάσεις που πρέπει από τον πολύπαθο νόμο για τα εργασιακά, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων σε συνδικάτα και κοινωνία, ενώ καταγράφει στα θετικά μια, από πολλούς  – μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος των ΗΠΑ – αποκαλούμενη, ιστορική συμφωνία για το περιβάλλον, στη Διεθνή Σύνοδο για την Κλιματική Αλλαγή που έγινε πέρσι στο Παρίσι.

Ψάχνουμε τον αποδιοπομπαίο τράγο. Φαίνεται πως η κατάσταση είναι τραγική, για να με αναζητούν εκείνοι που με πολέμησαν

“Ψάχνουμε τον αποδιοπομπαίο τράγο. Φαίνεται πως η κατάσταση είναι τραγική, για να με αναζητούν εκείνοι που με πολέμησαν” αναφέρει η ίδια η πρώην υποψήφια για την προεδρία, στοχεύοντας εναντίον στελεχών του κόμματος που όπως έχει ισχυριστεί στο παρελθόν έκαναν ότι μπορούσαν προκειμένου να την θέσουν στο περιθώριο. “Αν υπήρχε μια πιθανότητα νίκης, δεν θα με αναζητούσαν” συμπληρώνει η ίδια. Παρόλα αυτά, άτομα του στενού της περιβάλλοντος τονίζουν πως δεν αποκλείει προς το παρόν τίποτα.

ΠΗΓΗ LE FIGARO

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα