Στηρίζει ΠΓΔΜ η Αυστρία: Απαράδεκτη η βία από μετανάστες κατά Σκοπιανών αστυνομικών

default image

"Παράλογη η κατάσταση παράνομοι μετανάστες να ασκούν βία για να περάσουν από μια χώρα της ΕΕ, σε μια που δεν είναι μέλος της", δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών

Στο πλευρό της ΠΓΔΜ στέκεται η Αυστρία, με τον, γνωστό για τις προκλητικές δηλώσεις του, υπουργό Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς να χαρακτηρίζει “απαράδεκτα” τα πρόσφατα ” περιστατικά βίας” με δράστες τους πρόσφυγες και μετανάστες και θύματα την αστυνομία της γείτονας χώρας.

Σε συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ, ΜΙΑ, ο Κουρτς επεσήμανε: “Αυτά τα περιστατικά, κατά τα οποία ασκήθηκε βία κατά των δυνάμεων της Μακεδονίας (σ. όπως αναφέρει), είναι εντελώς απαράδεκτα. Αντιμετωπίζουμε την παράλογη κατάσταση παράνομοι μετανάστες να χρησιμοποιούν βία για να μπουν από μια χώρα της ΕΕ σε μία που δεν είναι μέλος της”.

Και πρόσθεσε: “Πρέπει να συνεχίσουμε να στέλνουμε το μήνυμα ότι η πολιτική της ροής παράνομων μεταναστών μέσω των δυτικών Βαλκανίων, έχει τελειώσει. Δεν είναι δυνατό να διαλέγουν χώρα, στην οποία θα ζητήσουν άσυλο.

Η ΕΕ και η Αυστρία στηρίζουν την Ελλάδα για την παροχή της βασικής περίθαλψης στους πρόσφυγες. Την ίδια ώρα, τα σύνορα πρέπει να παραμείνουν κλειστά και θα βοηθήσουμε την Μακεδονία να τα προστατέψει”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα