Στις 14 Απριλίου οι εκλογές στη Βενεζουέλα

default image

Την Κυριακή 14 Απριλίου θα διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα. Ποιος κρίνεται επικρατέστερος να διαδεχθεί τον Τσάβες

Στις 14 Απριλίου θα διεξαχθούν οι εκλογές στη Βενεζουέλα, για την ανάδειξη του διαδόχου του Ούγκο Τσάβες, που άφησε την τελευταία του πνοή νικημένος από τον καρκίνο, σε ηλικία 58 ετών.

Ο Νικολάς Μαδούρο, υποδειχθείς από τον ίδιο τον Ούγκο Τσάβες, ως διάδοχό του, ορκίστηκε προσωρινός πρόεδρος της χώρας, λίγες μόλις ώρες μετά την κηδεία του αποθανόντος προέδρου της Βενεζουέλας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, που πρώτο ανακοίνωσε την ημερομηνία των εκλογών, ο Μαδούρο θεωρείται επικρατέστερος να κερδίσει, έχοντας ως αντίπαλό του τον Ενρίκε Καπρίλες, η υποψηφιότητα του οποίου ανακοινώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου στο Καράκας.

Οι πλέον πρόσφατες δημοσκοπήσεις έχουν προβλέψει, όλες, την εκλογική επικράτηση του Νίκολας Μαδούρο.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας βρίσκεται στη διαδικασία «αξιολόγησης» της απόφασης των εκλογικών αρχών της χώρας, σύμφωνα με την οποία οι προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 14 Απριλίου.

Παράλληλα ευχαρίστησε τον συνασπισμό των κομμάτων της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας που τον πρότειναν ως υποψήφιο για τη θέση του προέδρου της χώρας.

Σημειώνεται, ότι η ημερομηνία για τη διεξαγωγή των εκλογών τηρεί την διορία του ενός μηνός από τον θάνατο εν ενεργεία προέδρου, όπως ακριβώς ορίζει το Σύνταγμα της Βενεζουέλας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα