Στις 15 Μαρτίου ξεκινούν περιπολία οι Ιταλοί στα ελληνο-αλβανικά σύνορα

Μόνο πεζοί περνούν Έλληνες και Αλβανοί προς την Αλβανία και την Ελλάδα από το τελωνείο Μαυροματίου στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας. Η απεργία των τελωνειακών είχε ως αποτέλεσμα να μην διέρχονται αυτοκίνητα από τους ελληνοαλβανικούς συνοριακούς σταθμούς, αφού δεν διενεργείται έλεγχος. Έτσι, λίγα άτομα διαβαίνουν με τα πόδια από την Ελλάδα στην Αλβανία και αντίστροφα. (EUROKINISSI // ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ)
Μόνο πεζοί περνούν Έλληνες και Αλβανοί προς την Αλβανία και την Ελλάδα από το τελωνείο Μαυροματίου στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας. Η απεργία των τελωνειακών είχε ως αποτέλεσμα να μην διέρχονται αυτοκίνητα από τους ελληνοαλβανικούς συνοριακούς σταθμούς, αφού δεν διενεργείται έλεγχος. Έτσι, λίγα άτομα διαβαίνουν με τα πόδια από την Ελλάδα στην Αλβανία και αντίστροφα. (EUROKINISSI // ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) EUROKINISSI

Είκοσι περίπου Ιταλοί μεθοριακοί αστυνομικοί θα δραστηριοποιηθούν στην Αλβανία από τις 15 Μαρτίου, προς ενίσχυση των συνόρων, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα "Λα Ρεπούμπλικα"

"Eίκοσι περίπου Ιταλοί μεθοριακοί αστυνομικοί θα δραστηριοποιηθούν στην Αλβανία, από τις 15 Μαρτίου, προς ενίσχυση των συνόρων", γράφει στην διαδικτυακή της έκδοση η εφημερίδα "Λα Ρεπούμπλικα".

"Η αποστολή πραγματοποιείται μετά από αίτημα των αρχών των Τιράνων, στα πλαίσια της ενίσχυσης της συνεργασίας Ιταλίας και Αλβανίας για την αντιμετώπιση της πρόληψης και διαχείρισης του μεταναστευτικού, σε περίπτωση που προκύψουν νέες ροές, μετά το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου", γράφει η Λα Ρεπούμπλικα, προσθέτοντας ότι "θα αποφασίσουν τα Τίρανα σε ποιο σημείο των συνόρων τους θα πρέπει να αναπτυχθούν οι Ιταλοί αστυνομικοί".

Την Πέμπτη, ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο, ζήτησε το θέμα της Αλβανίας να μην θεωρηθεί μόνον ιταλικό, από την στιγμή που "η χώρα αυτή μπορεί να αποδειχθεί στρατηγικός εταίρος της Ευρώπης στην αντιμετώπιση του Βαλκανικού θέματος".

Η συμφωνία για μικτές περιπολίες επετεύχθη κατά την συνάντηση που είχαν πρόσφατα στην Ρώμη οι υπουργοί Εσωτερικών των δυο χωρών, Αντζελίνο Αλφάνο και Φαϊμίρ Ταχίρι και προβλέπει ιταλική βοήθεια σε προσωπικό και τεχνικά μέσα για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο της μεθορίου με την Ελλάδα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η Ιταλία στηρίζει Αλβανία: Καραμπινιέρι στα σύνορα, για να μείνουν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα

SHARE: