Στις Βρυξέλλες κρυβόταν για 20 μέρες μετά το χτύπημα στο Παρίσι ο Αμπντεσλάμ

default image

Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ κρυβόταν επί 20 ημέρες στις Βρυξέλλες μετά τις πολύνεκρες, τρομοκρατικές επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου

Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο Γάλλος υπήκοος που καταζητείται ως βασικός ύποπτος για τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, κρυβόταν επί 20 ημέρες, από τις 14 Νοεμβρίου μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου 2015 σε ένα διαμέρισμα στην περιοχή Σχάρμπεκ των Βρυξελλών, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η βελγική εφημερίδα La Derniere Heure.

Ο 26χρονος Αμπντεσλάμ, που πιστεύεται ότι έπαιξε ρόλο-κλειδί στις επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους, εξαφανίστηκε χωρίς ν’ αφήσει κανένα ίχνος αφού κατάφερε, την επομένη των επιθέσεων, να φύγει από το Παρίσι με τη βοήθεια φίλων του. Τα ίχνη του σταματούν στο Σχάρμπεκ γύρω στις 14:00 του Σαββάτου, 14 Νοεμβρίου.

Όταν ρωτήθηκε για τις αποκαλύψεις της εφημερίδας, η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου επιβεβαίωσε ότι βρέθηκε ένα αποτύπωμα του Σαλάχ Αμπντεσλάμ σε ένα διαμέρισμα της περιοχής αυτής. Οι αρχές δεν επιβεβαιώνουν όμως ότι οι ερυνητές έχουν πειστεί πως ο ύποπτος κρυβόταν επί τρεις εβδομάδες στο Σχάρμπεκ.

“Επιβεβαιώνουμε μόνο την εύρεση ενός αποτυπώματος το Σαλάχ Αμπντεσλάμ στο κρησφύγετο του Σχάρμπεκ, μετά τις έρευνες που έγιναν στις 10 Δεκεμβρίου. Κανένα άλλο σχόλιο”, είπε ένας εκπρόσωπος των εισαγγελικών αρχών.

Στις 16 Νοεμβρίου οι ειδικές δυνάμεις του Βελγίου είχαν ερευνήσει ένα άλλο σπίτι, στη συνοικία Μόλενμπεκ των Βρυξελλών, προσπαθώντας να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον Αμπντεσλάμ. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο φυγάς κρυβόταν στην πραγματικότητα στον τρίτο όροφο ενός κτιρίου στον αρ. 86 της οδού Ανρί Μπερζέ, στο Σχάρμπεκ. “Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας (…) έμεινε κρυμμένος επί 20 ημέρες”, γράφει η εφημερίδα.

Στο δημοσίευμα απορρίπτεται η θεωρία που είχε προβάλει η δημόσια ραδιοτηλεόραση RTBF ότι ο Αμπνετσλάμ μπορεί να ξεγλίστρησε από τον αστυνομικό κλοιό στο Μόλενμπεκ κρυμμένος σε κάποιο αυτοκίνητο ή ακόμη και μέσα σε κάποιο μεγάλο έπιπλο. “Εκείνη την περίοδο ο Σαλάχ βρισκόταν στην άλλη άκρη της πόλης, στο Σχάρμπεκ”, τονίζεται

Στις 4 Δεκεμβρίου ο ύποπτος εγκατέλειψε βιαστικά το κρησφύγετό του επειδή, όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, εκείνη την ημέρα υπήρχε μεγάλη κινητικότητα αστυνομικών και ανδρών των ειδικών δυνάμεων στην οδό Ανρί Μπερζέ. Οι έρευνες που έγιναν εκείνη την ημέρα στη συνοικία δεν απέδωσαν καρπούς. Όμως έξι ημέρες αργότερα οι αστυνομικοί επέστρεψαν, έψαξαν το σπίτι στον αρ. 86 και βρήκαν ίχνη εκρηκτικών υλών, τρεις “χειροποίητες” ζώνες και ένα αποτύπωμα του Αμπντεσλάμ. Συμπέραναν έτσι ότι το διαμέρισμα αυτό αποτελούσε κρησφύγετο,αλλά ταυτόχρονα και εργαστήριο παρασκευής εκρηκτικών.

Η εισαγγελία υπογράμμισε πάντως ότι είναι αδύνατον να “χρονολογηθεί” το αποτύπωμα και επομένως να καθοριστεί αν ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ έμεινε στο σπίτι αυτό πριν ή μετά τις επιθέσεις του Παρισιού.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα