Στο εδώλιο η Μαρίν Λεπέν για τις φωτογραφίες του Ισλαμικού Κράτους στο Twitter

Η Μαρίν Λεπέν
Η Μαρίν Λεπέν AP

Σε νέες περιπέτειες η "ιέρεια" της γαλλικής ακροδεξιάς, που παραπέμπεται σε δίκη επειδή είχε αναρτήσει tweet με φωτογραφίες από τη δράση του ISIS.

Η ηγέτιδα της ακροδεξιάς και πρώην υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν θα προσαχθεί σε δίκη επειδή τον Δεκέμβριο του 2015 δημοσίευσε στο Twitter φωτογραφίες από τις ωμότητες που διέπραξε το Ισλαμικό Κράτος, όπως ανέφερε σήμερα μια δικαστική πηγή.

Η Λεπέν ανάρτησε αυτές τις εικόνες αφού ορισμένα γαλλικά μέσα ενημέρωσης συνέκριναν το κόμμα της, τον Εθνικό Συναγερμό (πρώην Εθνικό Μέτωπο) με το ΙΚ.

Οι δικηγόροι της Λεπέν δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να σχολιάσουν την πληροφορία αυτή. Η ίδια έχει δηλώσει ότι οι διώξεις σε βάρος της συνιστούν μια μορφή πολιτικής παρέμβασης. Τον περασμένο μήνα το κόμμα της Λεπέν κέρδισε τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εξασφαλίζοντας τις περισσότερες ψήφους.

Η ασυλία της ηγέτιδάς του όμως έχει αρθεί από το 2017, προκειμένου να διεξαχθεί η έρευνα για αυτές τις φωτογραφίες στο Twitter.

Αν κριθεί ένοχη μπορεί να της επιβληθεί πρόστιμο 75.000 ευρώ και τριετής φυλάκιση. Δεν έχει διευκρινιστεί προς το παρόν αν έχει προσδιοριστεί η ημερομηνία για την έναρξη της δίκης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αποτελέσματα ευρωεκλογών 2019: Πρώτη η ακροδεξιά της Λεπέν στη Γαλλία

5 συμπεράσματα για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών

Ευρωεκλογές 2019-Γαλλία: Στην πρώτη θέση η Μαρίν Λεπέν

SHARE: