Στο εδώλιο λευκός αστυνομικός για ανθρωποκτονία μαύρης γυναίκας μέσα στο σπίτι της

Στο εδώλιο λευκός αστυνομικός για ανθρωποκτονία μαύρης γυναίκας μέσα στο σπίτι της
O κατηγορούμενος αστυνομικός AP

Ακόμα ένα κρούσμα ανθρωποκτονίας μαύρου πολίτη από όργανο της τάξης απασχολεί τις ΗΠΑ. Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε λευκό αστυνομικό.

Κατηγορίες για ανθρωποκτονία απαγγέλθηκαν τη Δευτέρα, σε έναν λευκό αστυνομικό, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε πριν από τρεις ημέρες μια νεαρή μαύρη γυναίκα στο σπίτι της στο Φορτ Ουόρθ του Τέξας κατά τη διάρκεια μιας συνηθισμένης επιχείρησης ελέγχου, σε ένα έγκλημα που αναζωπύρωσε τη διαμάχη γύρω από την αστυνομική βία σε βάρος των Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ.

“Ο Άαρον Ντιν συνελήφθη από την αστυνομία στο Φορτ Ουόρθ στις 14 Οκτωβρίου. Στον Ντιν απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τον φόνο της Ατατιάνα Τζέφερσον. Ο Ντιν φυλακίστηκε στην κομητεία του Τάραντ”, αναφέρει σε μήνυμά της στο Twitter η αστυνομία της πόλης.

Ο αστυνομικός αυτός, ο οποίος εργαζόταν για δύο χρόνια στην αστυνομία του Φορτ Ουόρθ, πυροβόλησε από ένα παράθυρο την 28χρονη Ατατιάνα το βράδυ της Παρασκευής προς τα ξημερώματα του Σαββάτου. Χθες λίγο πριν από την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του ο Ντιν παραιτήθηκε.

Η οικογένεια του θύματος εξέφρασε “ανακούφιση” μετά την απαγγελία κατηγοριών και την σύλληψη του πρώην αστυνομικού, έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο δικηγόρος της. “Η πόλη του Φορτ Ουόρθ έχει πολλή δουλειά να κάνει για να αλλάξει μια βίαιη κουλτούρα διατήρησης της τάξης”, πρόσθεσε ο Λι Μέριτ. Το τραγικό αυτό επεισόδιο προκάλεσε έντονα συναισθήματα στην πόλη αυτή των 900.000 κατοίκων, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από το Ντάλας, όπου εκατοντάδες άνθρωποι εξέφρασαν την οργή τους την Κυριακή το βράδυ σε αγρυπνία που έγινε στη μνήμη του θύματος.

“Σήμερα έχει ραγίσει η καρδιά όλων μας”, αντέδρασε η δήμαρχος της πόλης Μπέτσι Πράις σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. “Τίποτε δεν μπορεί να αιτιολογήσει αυτό που συνέβη”, συνέχισε. “Για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του πληθυσμού στις αστυνομικές μας υπηρεσίες δεν αρκούν μόνον τα λόγια”, σημείωσε και ανακοίνωσε τη διεξαγωγή εξωτερικού ελέγχου στις δυνάμεις της τάξης.

Το τραγικό αυτό περιστατικό συνέβη λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την καταδίκη σε κάθειρξη 10 ετών μιας λευκής αστυνομικού, η οποία σκότωσε τον μαύρο γείτονά της υποστηρίζοντας ότι μπέρδεψε τα διαμερίσματά τους το 2018 στο Ντάλας, σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από το Φορτ Ουόρθ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version