Στο Ευρωκοινοβούλιο η κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Στιγμιότυπα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Στιγμιότυπα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο EUROKINISSI

Η σχετική πρόταση κατατέθηκε από την ευρωομάδα της Αριστεράς και αναμένεται να συζητηθεί έως τα τέλη του μήνα

Στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου τον Απρίλιο θα συζητηθεί η παρατεινόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές Αρχές. Η πρόταση υιοθετήθηκε σήμερα από την προπαρασκευαστική συνάντηση των Γενικών Γραμματέων των Πολιτικών Ομάδων και αναμένεται να εγκριθεί αύριο το πρωί από τη Διάσκεψη των Προέδρων του ΕΚ. Η συζήτηση έχει τίτλο «Η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου στην περίπτωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν και κρατούνται στην Τουρκία».

Η σχετική πρόταση κατατέθηκε από την Ευρωομάδα της Αριστεράς, ύστερα από σχετική πρωτοβουλία του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη. Ανάλογη πρόταση κατατέθηκε γραπτώς και από την Ευρωομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Οι άλλες πολιτικές ομάδες συμφώνησαν επίσης με την κοινή πρόταση των Ευρωομάδων της Αριστεράς και του ΕΛΚ.

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την διεθνοποίηση του ζητήματος, καθώς και τις πιέσεις προς τις τουρκικές αρχές ώστε να σεβαστούν επιτέλους το διεθνές δίκαιο. Εργαζόμαστε με σοβαρότητα και εθνική ομοψυχία, ώστε τα δύο παιδιά μας, να επιστρέψουν το συντομότερο στις οικογένειές τους, την πατρίδα και το στράτευμα», δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κομισιόν, Έλληνες στρατιωτικοί
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συγκίνηση στο ΚΕΥΠ Λαμίας: Έστησαν τραπέζι για τους δύο φυλακισμένους στρατιωτικούς

Γερμανικός Τύπος: Διελκυστίνδα για τους δύο Έλληνες

Κοτζιάς: Οι διπλωματικές μας απαντήσεις είναι στάση ευθύνης και όχι αδυναμία

ADVERTISING

SHARE: