Στο Λονδίνο νέες συνομιλίες Γαλλίας, Γερμανίας, Βρετανίας και ΗΠΑ για τη Συρία

Αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ, Γαλλίας, Βρετανίας στη Συρία
Αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ, Γαλλίας, Βρετανίας στη Συρία AP

Ο γερμανός ΥΠΕΞ ανακοίνωσε την διεξαγωγή συνομιλιών αύριο στο Λονδίνο, μεταξύ των τεσσάρων συμμάχων

Συνομιλίες προκειμένου να συζητήσουν τα επόμενα βήματά τους μετά τα σημερινά πλήγματα εναντίον της Συρίας, θα διεξάγουν αύριο στο Λονδίνο Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία και ΗΠΑ, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας.

"Αύριο στο Λονδίνο, θα διεξαχθούν συνομιλίες μεταξύ της Γαλλίας, της Βρετανίας, των ΗΠΑ και (της Γερμανίας) κατά τη διάρκεια των οποίων θα συντονίσουμε τις περαιτέρω ενέργειές μας" είπε ο Μάας σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο, προσθέτοντας ότι η πρωτοβουλία αυτή θα συζητηθεί και από το Συμβούλιο του ΝΑΤΟ.

Η Γερμανία, μαζί με τη Γαλλία, θα επιχειρήσουν να δώσουν ώθηση σε μια νέα προσπάθεια σε διεθνές επίπεδο με στόχο την επίτευξη μιας μόνιμης εκεχειρίας στη Συρία, σημείωσε επιπλέον ο Γερμανός υπουργός.

"Θα εργαστούμε από κοινού με τη Γαλλία για τη συγκρότηση ενός διεθνούς σχήματος κρατών με επιρροή, που μπορεί να παράσχει μια νέα δυναμική για την πολιτική διαδικασία" υπογράμμισε ο Μάας, τονίζοντας επίσης ότι η Γερμανία θα χρησιμοποιήσει τους δεσμούς της σε διμερές επίπεδο για να διασφαλίσει ότι η Ρωσία θα υιοθετήσει μια "εποικοδομητική" στάση επί του θέματος.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συρία, ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επίθεση στη Συρία: Όπλα, στόχοι και θύματα - Τι γνωρίζουμε

Συρία: Μάχη διπλωματίας για την επόμενη μέρα - Κυρώσεις και απειλές

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απέρριψε το σχέδιο της Ρωσίας για τη Συρία

Fake-βίντεο στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης σχετικά με τις επιθέσεις κατά της Συρίας

ADVERTISING

SHARE: