Στο Τέξας εκτελέστηκε η 500η θανατοποινίτης

Στο Τέξας εκτελέστηκε η 500η θανατοποινίτης

Η πολιτεία του Τέξας προχώρησε στην 500η εκτέλεση θανατοποινίτη από την επαναφορά της θανατικής ποινής το 1976 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η κατάδικος που εκτελέστηκε ήταν μια αφροαμερικανή γυναίκα ηλικίας 52 ετών.

Η Κίμπερλι Μακάρθι η οποία πέρασε 14 χρόνια στην πτέρυγα των θανατοποινιτών στο Τέξας, εκτελέστηκε με θανατηφόρο ένεση στις 18:37 (23:37 GMT) στη φυλακή "Unit Walls", στο Χάντσβιλ, ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης του Τέξας.

Η Μακάρθι είχε κριθεί ένοχη για την άγρια δολοφονία μιας ηλικιωμένης γυναίκας το 1997, κατά τη διάρκεια ληστείας. Καταδικάστηκε σε θάνατο το Νοέμβριο του 1998. Η ποινή ανατράπηκε κατά την εκδίκαση της έφεσης, αλλά επιβεβαιώθηκε σε μια δεύτερη δίκη, το Νοέμβριο του 2002.Ο συνήγορός της είχε εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα, μετά και την πολύ πρόσφατη άρνηση του δικαστηρίου στο Τέξας να επανεξετάσει την υπόθεσή.

Έξω από τη φυλακή είχαν συγκεντρωθεί μερικές δεκάδες διαδηλωτές, πολέμιοι της θανατικής καταδίκης που κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «Σταματήστε τις εκτελέσεις στο Τέξας», «η θανατική ποινή είναι ρατσιστική». Αυτή ήταν η 17η εκτέλεση στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια των πρώτων έξι μηνών του 2013, από τις οποίες οι 8 έγιναν στο Τέξας. Στο σύνολο των Ηνωμένων Πολιτειών οι θανατοποινίτες που έχουν εκτελεστεί από το 1976, υπολογίζονται στους 1337 με το ένα τρίτο αυτών να έχουν εκτελεστεί στο Τέξας.

SHARE:

24Media Network