Στο Βανκούβερ μπορείς να νοικιάσεις “δωμάτιο ανακούφισης” 15 τμ, με 465 ευρώ το μήνα

Στο Βανκούβερ μπορείς να νοικιάσεις “δωμάτιο ανακούφισης” 15 τμ, με 465 ευρώ το μήνα
To micro studio που ενοικιαζόταν στο Βανκούβερ. Internet Archive Wayback Machine

Αγγελία που δημοσιεύτηκε σε δημοφιλές site, ενημέρωνε για τη διάθεση micro studio, 15 τετραγωνικών μέτρων που είχε το υπνοδωμάτιο και την τουαλέτα σε απόσταση δυο μέτρων. Δηλαδή, ένα πραγματικό rest room. Η τιμή του ήταν στα 465 ευρώ το μήνα.

To Craigslist είναι αμερικανική ιστοσελίδα με διαφημίσεις που αφορούν εργασίες, σπίτια, αντικείμενα προς πώληση, αντικείμενα που θέλετε να βρείτε και να αγοράσετε και υπηρεσίες. Εκεί λοιπόν, στην τοποθεσία Βανκούβερ, δημοσιεύτηκε αγγελία για ένα ‘micro studio’.

Θα θέλαμε να δώσετε έμφαση στο micro.

Σε 15 τετραγωνικά μέτρα, υπάρχει ένα κρεβάτι, μια τουαλέτα (δεν υπάρχει πόρτα που να χωρίζει το χώρο που μπορεί να κοιμηθεί ο ενοικιαστής, από εκείνον όπου μπορεί να ανακουφιστεί) και ανακαινισμένα πατώματα. Αυτό που δεν υπάρχει είναι κουζίνα. Αυτοί που ανήρτησαν την αγγελία, σημείωσαν πως είναι ιδανική λύση “για έναν άνθρωπο που είναι αδέσμευτος, δεν χρειάζεται πολύ χώρο, αλλά θέλει να μείνει στο κέντρο και να ενοικιάζει κάτι σε προσιτή τιμή”. Όπου ‘προσιτή τιμή’ είναι στα 465 ευρώ, το μήνα. Υπάρχει και η σημείωση πως δεν επιτρέπονται τα κατοικίδια.

Κάπου εδώ είναι χρήσιμο να εξηγήσουμε πως το Βανκούβερ είναι η έβδομη πιο ακριβή αγορά ενοικίασης σπιτιών στον πλανήτη, βάσει έρευνας που είχε γίνει το 2020. Μπροστά του έχει πόλεις όπως το Λος Άντζελες, το Παρίσι και η Νέα Υόρκη. Έρευνα που έκανε φέτος το Urban Reform Institute εμφανίζει το Βανκούβερ ως τη δεύτερη πιο απλησίαστη πόλη, μεταξύ 100 μεγάλων μητροπόλεων. Στο Νο1 είναι το Χονγκ Κονγκ και στο Νο3 το Σίδνεϊ. Η πανδημία εκτόξευσε περαιτέρω τις τιμές των ενοικίων -κατά 20 με 25 τοις εκατό.

Η τιμή στην οποία διατίθετο το micro studio είναι μεγαλύτερη της μισής του μέσου όρου της πόλης (760 ευρώ). Η αγγελία αποσύρθηκε λίγες ημέρες μετά την ανα΄ρτηση της. Την είχαν ήδη ‘φωτογραφίσει’ όσοι ήθελαν να θυμίσουν πως ο όρος micro studio στη συγκεκριμένη πόλη αφορά σπίτια που είναι τουλάχιστον 23 τετραγωνικά μέτρα. Στους κανονισμούς που υπάρχουν αναφέρεται και ότι οι τοαλέτες πρέπει να χωρίζονται από την υπόλοιπη μονάδα, με πόρτα και χώρισμα, ώστε να εξασφαλίζεται η ιδιωτικότητα και να απομονώνονται οι θόρυβοι και οι οσμές”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα