Στο βιβλίο Γκίνες η κρεμαστή γυάλινη γέφυρα του Βιετνάμ που κόβει την ανάσα

Στο βιβλίο Γκίνες η κρεμαστή γυάλινη γέφυρα του Βιετνάμ που κόβει την ανάσα
glomex

Με γυάλινο πάτωμα σε ύψος 150 μέτρων, η γέφυρα στο Βιετνάμ που μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες δεν προσφέρεται για υψοφοβικούς.

Στις σελίδες του βιβλίου των ρεκόρ Γκίνες μπήκε μία γέφυρα του Βιετνάμ που χαρακτηρίσθηκε ως η μακρύτερη πεζογέφυρα με γυάλινο πάτωμα.

Εχει μήκος 632 μέτρων και το ύχος της βρίσκεται στα 150 μέτρα. Η γέφυρα “Λευκός Δράκος” ενώνει δύο βουνοπλαγιές και περιλαμβάνει άλλα 342 μέτρα που είναι το μονοπάτι για να φτάσει κανείς στην είσοδό της.

Όπως ανέφερε σε ρεπορτάζ του το Mega, για να προστατευθεί το γυάλινο πάτωμα απαγορεύονται τα τακούνια και τα σκληρά παπούτσια και οι επισκέπτες πρέπει να φορέσουν τις ειδικές “καλτσοπαντόφλες” για να περπατήσουν επάνω στη νεότευκτη γέφυρα.

Το ενισχυμένο γυαλί έχει τρία στρώματα, το καθένα πάχους 40 χιλιοστών, και σηκώνουν το βάρος 450 ατόμων τη φορά.

Πάντως οι πρώτοι επισκέπτες δεν έδειξαν απόλυτα εξοικειωμένοι με το γυάλινο πάτωμα της γέφυρας, κάποιοι περπατούσαν με δυσκολία, άλλοι είχαν γαντζωθεί στο κάγκελο και δεν το άφηναν με τίποτα ενώ πολλοί δεν τολμούσαν να κοιτάξουν κάτω.

Ο “Λευκός Δράκος” έχει ειδικές αναρτήσεις που απορροφούν τις ταλαντώσεις και πήρε το ρεκόρ Γκίννες από την κινεζική γέφυρα με γυάλινο πάτωμα στην Γκουανγκντόνγκ, μήκους 526 μέτρων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα