Στόλτενμπεργκ: Ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ μετά την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας

Στόλτενμπεργκ: Ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ μετά την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ Eurokinissi

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ εν όψει της συνάντησης των υπουργών Άμυνας είπε πως τώρα πρέπει να αποφασίσει το Κοινοβούλιο των Σκοπίων για την εφαρμογή της συμφωνίας διαφορετικά δεν μπορεί να προχωρήσει η ένταξη της χώρας στη συμμαχία.

«Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ από το να εφαρμοστεί η συμφωνία για το ονοματολογικό με την Ελλάδα», ξεκαθάρισε ξανά χθες ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε εν όψει της συνάντησης των υπουργών Άμυνας, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ ρωτήθηκε για την στάση του προέδρου της πΓΔΜ Ιβανώφ περί μποϊκοτάζ. «Το τι τελικά θα γίνει είναι ζήτημα του λαού της πΓΔΜ και του Κοινοβουλίου. Υπήρξε ένα μαζικό ξεκάθαρο ναι στη συμφωνία, παρόλο που η συμμετοχή στο δημοψήφισμα υπήρξε χαμηλή. Ωστόσο, το δημοψήφισμα ήταν συμβουλευτικό. Οπότε τώρα μένει να αποφασίσει η Βουλή των Σκοπίων», είπε.

«Θέλουμε όλοι να ενταχθεί η πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας με την Αθήνα. Είναι υποχρέωσή μου να το ξεκαθαρίσω αυτό», δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα