Στον ανακριτή διαφθοράς ο Νετάνιαχου

Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu chairs the weekly cabinet meeting at the Prime Minister's office in Jerusalem, Sunday, Feb. 11, 2018. (Ronen Zvulun, Pool via AP)
Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu chairs the weekly cabinet meeting at the Prime Minister's office in Jerusalem, Sunday, Feb. 11, 2018. (Ronen Zvulun, Pool via AP) AP

Εξηγήσεις σχετικά με την υπόθεση δωροδοκίας για τη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της χώρας, την Bezeq, καλείται να δώσει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ

Η αστυνομία του Ισραήλ ανέκρινε σήμερα τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου για πρώτη φορά στο πλαίσιο της υπόθεσης διαφθοράς που αφορά τη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της χώρας, την Bezeq, μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο.

Η αστυνομία πιστεύει ότι οι ιδιοκτήτες της Bezeq Telecom προσέφεραν θετική κάλυψη στον Νετανιάχου και στη σύζυγό του Σάρα μέσω ενός ιστότοπου που ελέγχουν, με αντάλλαγμα την ευνοϊκή αντιμετώπιση από την υπηρεσία ελέγχου τηλεπικοινωνιών.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός φέρεται να εμπλέκεται σε δύο ακόμη υποθέσεις διαφθοράς, όμως αρνείται ότι έχει κάνει κάτι παράνομο.

Την ίδια ώρα, όπως μετέδωσε ο ραδιοσταθμός Israel Radio, η σύζυγος του Νετανιάχου, Σάρα, κατέθετε σε κοντινό αστυνομικό τμήμα του Τελ Αβίβ.

Η υπουργός Δικαιοσύνης Αγιελέτ Σάκεντ έχει δηλώσει ότι ο πρωθυπουργός δεν είναι υποχρεωμένος να παραιτηθεί από το αξίωμά του, ακόμη και αν διώκεται επισήμως.

Ο Νετανιάχου, που αρνείται ότι έχει διαπράξει οποιοδήποτε αδίκημα, έχει καταθέσει πολλές φορές από τις αρχές του 2017, για δύο διαφορετικές υποθέσεις που αφορούν το αδίκημα της δωροδοκίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ισραήλ: Παραπομπή Νετανιάχου για δωροδοκία προτείνει η αστυνομία

'Αβάσιμες' χαρακτήρισε τις κατηγορίες εναντίον του ο Νετανιάχου

Υπουργικά 'καρφιά' στον Νετανιάχου

ADVERTISING

SHARE: