Στους 31 οι ύποπτοι για τις επιθέσεις στην Κολονία. 18 εξ αυτών έχουν ζητήσει άσυλο

default image

Από τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή η πλειονότητα των υπόπτων που έχουν αναγνωριστεί από την γερμανική αστυνομία για τις επιθέσεις σε δεκάδες γυναίκες την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Κολονία

Τριάντα ένα άτομα, 18 εκ των οποίων έχουν αιτηθεί άσυλο, έχει αναγνωρίσει μέχρι στιγμής ως υπόπτους η γερμανική αστυνομία για την υπόθεση των επιθέσεων νεαρών ανδρών σε δεκάδες γυναίκες κατά τους εορτασμούς για την αλλαγή του έτους στην Κολονία.

Όπως γνωστοποίησαν την Παρασκευή οι αρχές, πρόκειται, μεταξύ άλλων, για 9 Αλγερινούς, 8 Μαροκινούς, 5 Ιρανούς, 4 Σύρους, 1 Ιρακινό, 1 Σέρβο, 1 Αμερικανό ενώ υπάρχουν και 2 Γερμανοί.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, μιλώντας σε δημοσιογράφους αποκάλυψε ότι έχουν κατατεθεί περίπου 170 μηνύσεις. Οι 120 εξ αυτών σχετίζονται με επιθέσεις σεξουαλικής φύσεως. 

Την ίδια μέρα απαλλάχτηκε από τα καθήκοντα του ο αρχηγός της αστυνομίας της Κολονίας, μετά τις επικρίσεις που δέχτηκε για τους χειρισμούς του και την αδράνεια των αρχών στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Περιστατικά και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή, παρόμοια περιστατικά εκτυλίχθηκαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Έξι γυναίκες στη Ζυρίχη της Ελβετίας έπεσαν θύματα ληστείας και σεξουαλικής επίθεσης από ομάδα ανδρών, οι οποίοι, σύμφωνα με τις περιγραφές, είχαν σκούρο χρώμα δέρματος.

Επίσης, η αστυνομία της Φινλανδίας ανακοίνωσε ότι ερευνά πιθανά ποινικά αδικήματα που σχετίζονται με παρενόχληση γυναικών την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Ελσίνκι και τελέστηκαν από αιτούντες άσυλο.

Πηγή: CNN

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα