Στους 5.844 έφτασαν οι νεκροί από τον σεισμό στο Νεπάλ

default image

Άλλοι 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε Ινδία και Κίνα. Επείγουσα έκκληση για βοήθεια από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Στους 5.844 ανέρχονται οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το περασμένο Σάββατο το Νεπάλ, σύμφωνα με τον νεώτερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας.

Περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την ισχυρή δόνηση, σημειώνεται στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Twitter. Περίπου άλλοι 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Ινδία και την Κίνα.

Ο απολογισμός αυτός ενδέχεται να είναι ακόμη βαρύτερος, δεδομένου ότι οι διασώστες δεν έχουν καταφέρει ακόμη να φτάσουν σε πολλά χωριά που έχουν πληγεί από τον σεισμό. Κάποιες από αυτές τις κοινότητες είναι προσβάσιμες μόνο με τα πόδια και απέχουν από την πρωτεύουσα τέσσερις με πέντε ημέρες πεζοπορίας.

Επείγουσα έκκληση για βοήθεια από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Επείγουσα έκκληση οικονομικής ενίσχυσης απευθύνει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στους πολίτες με σκοπό τη στήριξη της επιχείρησης βοηθείας που οργανώνει η Διεθνής Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου στις πληγείσες περιοχές του Νεπάλ από τον καταστροφικό σεισμό των 7,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο και τον τραυματισμό χιλιάδων ανθρώπων.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου εξέδωσε έκκληση για τη συγκέντρωση οικονομικής βοήθειας με σκοπό την κάλυψη των πρωταρχικών αναγκών 75.000 πληγέντων, οι οποίες αφορούν στην παροχή τροφής, την οργάνωση καταυλισμών και την παροχή και εξυγίανση νερού.

Περισσότεροι από 1.800 εθελοντές και προσωπικό του Ερυθρού Σταυρού του Νεπάλ εργάζονται για την παροχή βοήθειας στους πληγέντες, σε τομείς όπως: διάσωση, πρώτες βοήθειες, ψυχολογική υποστήριξη, καταγραφή των αναγκών, παροχή υλικού ανθρωπιστικής βοήθειας.

Όσοι επιθυμούν, μπορούν να συνεισφέρουν στον εξής τραπεζικό λογαριασμό του ΕΕΣ:

Eurobank

Αριθμός Λογ/σμού: 0026.0240.31.0201260645

IBAN: GR4202602400000310201260645

Οι καταθέσεις πρέπει να φέρουν την ένδειξη:

«Ανθρωπιστική βοήθεια υπέρ των σεισμοπαθών του Νεπάλ»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα