Συγκλονιστικό βίντεο: Ο τυφλός Αχμέντ διδάσκει μέσα στα χαλάσματα στην Υεμένη

Συγκλονιστικό βίντεο: Ο τυφλός Αχμέντ διδάσκει μέσα στα χαλάσματα στην Υεμένη

Στη μαρτυρική Υεμένη, όπου λειτουργούν μόλις το ένα στα πέντα σχολεία, ο τυφλός εννιάχρονος Αχμέντ μπαίνει στα παπούτσια των δασκάλων του για να διδάξει τους συμμαθητές του.

Από το βίντεο που θα δείτε παρακάτω, πραγματικά δυσκολεύεται να επιλέξει κανείς τι είναι πιο συγκλονιστικό..

Το ότι τα παιδιά στο συγκεκριμένο σχολείο στην Υεμένη κάνουν μάθημα μέσα στα χαλάσματα αφού το κτίριο έχει καταστραφεί από τους βομβαρδισμούς;

Το ότι ο Αχμέντ, 9 χρονών, αναλαμβάνει το ρόλο του δασκάλου όταν το διδακτικό προσωπικό δεν είναι σε θέση να προσέλθει παρά το γεγονός ότι είναι τυφλός;

Ισως και τα δύο μαζί. Συν το γεγονός ότι οι δάσκαλοι στην εμπόλεμη χώρα εργάζονται εθελοντικά, δεν πληρώνονται. Ισα-ίσα για να μην μένουν τα παιδιά πίσω στο όποιο γνωστικό αντικείμενο.

“Θέλουμε να φτιάξουμε πάλι τα σχολείο μας. Να βάλουμε παράθυρα, να φτιάξουμε τη σκεπή, να μην πέφτει πάνω μας η βροχή” λέει μ’ ένα αφοπλιστικό χαμόγελο μπροστά στην κάμερα.

Μιλά για την εμπειρία του από τις πολεμικές συνθήκες: “Οταν ακούω τους σχετικούς θορύβους, νομίζω ότι θα πεθάνω” για να τον συμπληρώσει ένα κορίτσι: “Κάτω βρίσκουμε σφαίρες”.

Ολα αυτά στην πόλη Ταϊζ που όπως και η υπόλοιπη Υεμένη βρίσκεται στη δίνη της πολεμικής σύγκρουσης των κυβερνητικών δυνάμεων με τους αντάρτες Χούτι.

Στην Υεμένη λειτουργεί μόνο το ένα στα πέντε σχολεία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version