Συμφωνία με τη Γαλλία για μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη μέχρι το τέλος του μήνα θέλει η Μέρκελ

Η γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ
Η γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ AP

"Όποιος δεν δείχνει, πλέον, πνεύμα συμβιβασμού θα συμβάλει στη διάλυση της Ευρώπης", τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος από το Βερολίνο

Tην ελπίδα της για συμφωνία στο ζήτημα της μεταρρύθμισης της Ευρωζώνης εξέφρασε η γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, μιλώντας στο "Europa Forum", το οποίο διοργάνωσε το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο WDR, με το βλέμμα στραμμένο στην εκκρεμούσα γαλλο-γερμανική συμφωνία.

"Πιστεύω ότι θα προσεγγίσουμε ο ένας τον άλλον και στo θέμα της μεταρρύθμισης της νομισματικής ζώνης" υπογράμμισε στην παρέμβασή της."Στην μεταρρύθμιση όμως θα υπάρξει μόνο ο δρόμος του συμβιβασμού. Ελπίζω ότι θα επιτευχθεί συμφωνία και στην Ευρωπαϊκή Ενωση μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Όποιος δεν δείχνει, πλέον, πνεύμα συμβιβασμού θα συμβάλει στη διάλυση της Ευρώπης. Ανησυχώ ότι αυτή η ικανότητα για συμβιβασμό μειώνεται" πρόσθεσε η κ. Μέρκελ.

"Προσωπικά, δεν θεωρώ σκόπιμα τα ειδικά κονδύλια, τα οποία επιθυμεί η Γαλλία για την Ευρωζώνη, πιστεύω, εν τούτοις, ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα (για τις χώρες της ζώνης του ευρώ) ώστε να αυξηθεί η οικονομική σύγκλιση. Νομίζω ότι σε αυτόν τον δρόμο μπορούμε να συναντηθούμε. Με το σχεδιαζόμενο Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, το οποίο δεν θα βοηθά μόνο σε περίπτωση κρίσης, αλλά θα βοηθά και προληπτικά, η Ευρωζώνη αποκτά ένα δεύτερο στήριγμα. Εκτός από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα υπάρχει ακόμη ένας οργανωμένος υποστηρικτικός πυλώνας μεταξύ των κυβερνήσεων",τόνισε η Γερμανίδα καγκελαριος. Επαίνεσε, δε, τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος παρά τις αντιδράσεις δεν αποκλίνει από τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Γαλλίας.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ευρωζώνη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μήνυμα Μέρκελ σε Ιταλία: Η ΕΕ βασίζεται στον σεβασμό των κανόνων από όλους

SHARE: