Σύμβουλος του Τραμπ για ανύπαρκτη σφαγή: Λάθη γίνονται

Σύμβουλος του Τραμπ για ανύπαρκτη σφαγή: Λάθη γίνονται

Η στενή συνεργάτης του Αμερικανού προέδρου είχε δικαιολογήσει το αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Τραμπ με μια σφαγή που δεν συνέβη ποτέ

Μετά τη θύελλα επικρίσεων που δέχτηκε επειδή μίλησε για μια “σφαγή” στο Κεντάκι που δεν συνέβη ποτέ, η σύμβουλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Κελιάν Κόνγουεϊ “διόρθωσε” τους ισχυρισμούς της κάνοντας λόγο για ένα “απλό λάθος”.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC η Κόνγουεϊ υποστήριξε ότι το αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Τραμπ δικαιολογείται εν μέρει λόγω της “σφαγής του Μπόουλινγκ Γκριν” το 2011, ενός γεγονότος που δεν συνέβη.

Αργότερα η ίδια προχώρησε σε διόρθωση, μέσω του Twitter, γράφοντας: “Τα απλά λάθη αφθονούν”.

Η Κόνγουεϊ είχε αναφερθεί σε δύο Ιρακινούς που μπήκαν στις ΗΠΑ, ριζοσπαστικοποιήθηκαν και έγιναν “οι εγκέφαλοι της σφαγής του Μπόουλινγκ Γκριν”. Πρόσθεσε μάλιστα ότι “οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το γνωρίζουν επειδή (τα μέσα ενημέρωσης) δεν κάλυψαν το θέμα”.

Στην πραγματικότητα, τον Μάιο του 2011 δύο Ιρακινοί, ο Μοχάναντ Σαρίφ Χαμάντι και ο Ουάντ Ραμαντάν Αλουάν, συνελήφθησαν στο Μπόουλινγκ Γκριν του Κεντάκι επειδή προσπάθησαν να στείλουν χρήματα και όπλα στην Αλ Κάιντα του Ιράκ. Παραδέχτηκαν επίσης ότι όταν βρίσκονταν στην πατρίδα τους είχαν επιτεθεί σε Αμερικανούς στρατιώτες με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Καταδικάστηκαν σε ισόβια ο Χαμάντι και σε κάθειρξη 40 ετών ο Αλουάν.

Η Κόνγουεϊ διευκρίνισε ότι ήθελε να πει “τρομοκράτες του Μπόουλινγκ Γκριν” και επιτέθηκε σε έναν δημοσιογράφο που της άσκησε κριτική επειδή “δεν την ρώτησε τι εννοούσε” και υποστηρίζοντας ότι αυτό “δεν είναι σωστό, δεν είναι δημοσιογραφία”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα