Συναγερμός στο Όσλο

default image

Από λάθος σήμανε συναγερμό νωρίτερα η νορβηγική αστυνομία εκκενώνοντας τον κεντρικό σταθμό του Όσλο φοβούμενη ότι υπήρχε ύποπτο αντικείμενο. Δεν συνδέεται με την υπόθεση της Παρασκευής το περιστατικό

Η νορβηγική αστυνομία ανακοίνωσε ότι από λάθος σήμανε σήμερα συναγερμό λέγοντας ότι αναζητεί έναν άνδρα, ο οποίος ταυτίζεται με τον κατηγορούμενο για τις επιθέσεις στη Νορβηγία, Αντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ.

“Δεν συνδέεται με κανέναν τρόπο με την υπόθεση της Παρασκευής,” είπε αξιωματούχος της αστυνομίας στο Ρόιτερς.

“Το Δελτίο Τύπου εστάλη από λάθος.”

Ο κεντρικός σταθμός του Όσλο νωρίτερα εκκενώθηκε μετά τον εντοπισμό αποσκευής που κρίθηκε ύποπτη και διακόπηκαν τα δρομολόγια των τρένων και των λεωφορείων.

Η νορβηγική αστυνομία ανακοίνωσε ότι απομάκρυνε με τη βοήθεια ενός ρομπότ την αποσκευή, η οποία είχε εγκαταλειφθεί σε λεωφορείο στον κεντρικό σταθμό του Όσλο και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος.

“Δεν βρέθηκε τίποτα που να ενδιαφέρει την αστυνομία,” είπε σήμερα στους δημοσιογράφους ο επιθεωρητής της αστυνομίας Τορ Μπάρσταντ.

“Ολα τα δρομολόγια των τρένων και των λεωφορείων διακόπηκαν μέχρι νεωτέρας,” δήλωσε στο Ρόιτερς αξιωματούχος της εταιρίας σιδηροδρόμων της χώρας NSB.

Το νορβηγικό πρακτορείο ειδήσεων NTB μετέδωσε ότι κάποιος εγκατέλειψε μία αποσκευή σε λεωφορείο με προορισμό το αεροδρόμιο κοντά στη σιδηροδρομική γραμμή Ν.19.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Ρόιτερς ότι ο σταθμός έχει περικυκλωθεί από οχήματα της αστυνομίας και της πυροσβεστικής και ότι έχει αποκλειστεί μία μεγάλη περιοχή νοτίως του σταθμού και δίπλα στο ξενοδοχείο Thon Hotel Opera.

Υπάλληλος του ξενοδοχείου είπε στο Ρόιτερς ότι οι εργαζόμενοι εκεί δεν έχουν κληθεί από την αστυνομία να εκκενώσουν το κτίριο.

Το επίπεδο συναγερμού στο Οσλο αυξήθηκε μετά τις διπλές επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 76 άνθρωποι–οι οκτώ εκ των οποίων από έκρηξη κοντά σε κυβερνητικά κτίρια.

Ο 32χρονος νορβηγός Αντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ συνελήφθη και κρατείται κατηγορούμενος για τις επιθέσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα