Συνάντηση Μακρόν-Μέρκελ στο Ταλίν

Συνάντηση Μακρόν-Μέρκελ στο Ταλίν
France's President Emmanuel Macron, right, poses with German Chancellor Angela Merkel prior to their meeting at the Elysee Palace, in Paris, France, Monday, Aug. 28, 2017. The leaders of France, Germany, Italy and Spain are meeting with African counterparts to find ways to curb illegal migration across the Mediterranean to European shores. (AP Photo/Francois Mori) AP

Στην πρωτεύουσα της Εσθονίας θα συναντηθούν την Πέμπτη ο γάλλος πρόεδρος και η γερμανίδα καγκελάριος την παραμονή της Συνόδου Κορυφής

Τις προτάσεις του Παρισιού για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατά την αυριανή τους συνάντηση στο Ταλίν, την παραμονή της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα της Εσθονίας.

Η συνάντηση με τη Μέρκελ, αποτέλεσε και τον λόγο για τον οποίο ο Μακρόν αποφάσισε να συντομεύσει την σημερινή του επίσκεψη στη Λιόν, ούτως ώστε να μεταβεί νωρίτερα στο Ταλίν.

Η άτυπη Σύνοδος Κορυφής του Ταλίν θα διεξαχθεί την Παρασκευή. Αρχικά, στην κορυφή της ατζέντας ήταν θέματα σχετικά με την ψηφιακή πολιτική, ωστόσο μεγάλο μέρος των συνομιλιών αναμένεται να αφιερωθεί στις αντιδράσεις των 27 για το σχέδιο που παρουσίασε ο Εμανουέλ Μακρόν για τη μεταρρύθμιση της ΕΕ.

Ο Γάλλος πρόεδρος πρότεινε μεταξύ άλλων μια κοινωνική και οικονομική σύγκλιση όπως επίσης μια κοινή στρατιωτική δύναμη.

Πηγή:ΑΜΠΕ, Φωτογραφία:AP Photo/Francois Mori

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα