Συνάντηση με τον Βρετανό ΥΠΕΞ ζήτησε ο Ρώσος πρεσβευτής

Ο Ρώσος πρέσβης στο Λονδίνο, Αλεξάντερ Γιακοβένκο
Ο Ρώσος πρέσβης στο Λονδίνο, Αλεξάντερ Γιακοβένκο AP

Σε συζήτηση γενικά για τις διμερείς σχέσεις προσβλέπει το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας

Η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο έχει ζητήσει συνάντηση του πρεσβευτή της Αλεξάντερ Γιακοβένκο με τον βρετανό ΥΠΕΞ Μπόρις Τζόνσον για να συζητήσουν σχετικά με την έρευνα για την υπόθεση Σκριπάλ, όπως μετέδωσε το Μ. Σάββατο το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

"Ελπίζουμε σε μια εποικοδομητική απάντηση από τη βρετανική πλευρά και προσβλέπουμε σε μια τέτοια συνάντηση στο προσεχές μέλλον", ανέφερε το πρακτορείο επικαλούμενο έναν εκπρόσωπο της ρωσικής πρεσβείας.

Το Foreign Office επιβεβαίωσε ότι έλαβε το αίτημα. "Θα απαντήσουμε εν ευθέτω χρόνω", σχολίασε μια εκπρόσωπός του. "Είναι επιτέλους καιρός να υπάρξει μια συνάντηση ανάμεσα στον Ρώσο πρεσβευτή Αλεξάντερ Γιακοβένκο και τον Βρετανό ΥΠΕΞ Μπόρις Τζόνσον για να συζητήσουν στο σύνολό τους τις διμερείς σχέσεις καθώς και την έρευνα για το περιστατικό στο Σάλσμπερι...". Ο εκπρόσωπος τόνισε ότι προς το παρόν η πρεσβεία δεν είναι σε θέση να δώσει μια "ικανοποιητική εκτίμηση" της παρούσας κατάστασης της διμερούς συνεργασίας.

Ο Ρώσος πρώην διπλός κατάσκοπος Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του Γιούλια βρέθηκαν στις αρχές Μαρτίου αναίσθητοι σε ένα παγκάκι εμπορικού κέντρου στην πόλη Σάλσμπερι της Βρετανίας. Το Λονδίνο κατηγορεί τη Μόσχα για την επίθεση αυτή με νευροτοξικό παράγοντα και προχώρησε στην απέλαση 23 Ρώσων διπλωματών. Πάνω από 25 χώρες απέλασαν και εκείνες Ρώσους διπλωμάτες σε ένδειξη "αλληλεγγύης" προς τη Βρετανία. Η Μόσχα αρνείται ότι έχει ανάμειξη στην υπόθεση, ενώ βελτιώνεται η υγεία των Σκριπάλ που εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΚΡΙΠΑΛ, Ρωσία, Μεγάλη Βρετανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η Βρετανία απέρριψε το αίτημα βίζας στην ανιψιά του Σκριπάλ

Βελτιώθηκε η υγεία του Σκριπάλ

Θρίλερ κατασκόπων: Τα κατοικίδια του Σεργκέι Σκρίπαλ είναι νεκρά

ADVERTISING

SHARE: