Συνάντηση Μπάιντεν – Βαρθολομαίου: Η Σχολή της Χάλκης, τα εμβόλια και η κλιματική αλλαγή

Συνάντηση Μπάιντεν – Βαρθολομαίου: Η Σχολή της Χάλκης, τα εμβόλια και η κλιματική αλλαγή
Twitter / @Elpidophoros

Πριν μεταβεί στον Λευκό Οίκο για την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συνάντησε τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Kανονικά συνέχισε το πρόγραμμα της επίσκεψής του στις Ηνωμένες Πολιτείες ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, έπειτα από τη σύντομη νοσηλεία του και πραγματοποίησε τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ ζεστό κλίμα, με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, σε ανάρτησή του στο twitter να σημειώνει πως ο Βαρθολομαίος έθεσε στον κ. Μπάιντεν την ανάγκη άμεσων ενεργειών των πολιτικών ηγεσιών στην κλιματική κρίση, την προώθηση των εμβολίων εναντίον της COVID – 19 στις αναπτυσσόμενες χώρες αλλά και την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης.

Πριν μεταβεί στο Λευκό Οίκο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνάντησε τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. “Οι ΗΠΑ υπερασπίζονται σθεναρά την αρχή της θρησκευτικής ελευθερίας και το κάνουμε μέσα από την εξωτερική μας πολιτική, όπως επίσης και στην ίδια την χώρα μας. Η εκκλησία του Παναγιοτάτου εκτείνεται σε ολόκληρο τον κόσμο, και εδώ στις ΗΠΑ”, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μπλίνκεν.

Από την πλευρά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τον κ. Μπλίνκεν για την διαχρονική στήριξη των ΗΠΑ στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ενώ έκανε αναδρομή και στις προηγοιύμενες επισκέψεις του στην Ουάσιγκτον και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version