Συνάντηση Νίμιτς με Κοτζιά - Ντιμιτρόφ: Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες εβδομάδες

Ο Μάθιου Νίμιτς με τους ΥΠΕΞ Ελλάδας και Σκοπίων
Ο Μάθιου Νίμιτς με τους ΥΠΕΞ Ελλάδας και Σκοπίων AP

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ δήλωσε ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν μετά τις συνομιλίες που είχε με τους ΥΠΕΞ Ελλάδας και ΠΓΔΜ

Ολοκληρωθήκαν λίγο πριν από τις 8 το βράδυ οι συνομιλίες που είχαν σήμερα στην τρίτη έδρα του ΟΗΕ στη Βιέννη και οι οποίες διήρκησαν πάνω από 3,5 ώρες οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς και της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ, υπό τον ειδικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες δεν υπήρξε ενδιάμεσα γεύμα εργασίας και οι συνομιλίες των δύο υπουργών Εξωτερικών θα συνεχισθούν απόψε σε δείπνο.

Σε δηλώσεις παρουσία των δύο υπουργών Εξωτερικών, προέβη μόνον ο ειδικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, ο όποιος ανέφερε ότι οι συναντήσεις συνεχίζονται εδώ και αρκετούς μήνες, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών έχουν εντατικοποιηθεί.

«Υπήρξαν αρκετές συναντήσεις» επανέλαβε ο κ. Νίμιτς, «γνωρίζουμε το θέμα πολύ καλά (σ.σ. ονοματολογικό), συζητήσαμε και άλλα θέματα, ήταν μια εντατική συζήτηση» είπε, επισημαίνοντας ότι «οι δύο πλευρές είναι ιδιαίτερα αφιερωμένες στην εξεύρεση λύσης και οι συνομιλίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες εβδομάδες» κατέληξε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σκοπιανό: Νέο ραντεβού στη Βιέννη, με μικρές προσδοκίες

Νέος γύρος συναντήσεων για το Σκοπιανό σε Βιέννη και Βουκουρέστι

ADVERTISING

SHARE: