Τα "Anonyma" σενάρια

Τα "Anonyma" σενάρια

Μια σοβαρή επίθεση σημειώθηκε στους υπολογιστές του Δ.Ν.Τ, σύμφωνα με στελέχη του που μίλησαν ανώνυμα στην εφημερίδα New York Times

Οι χάκερς που παραβίασαν τα συστήματα του διεθνούς οικονομικού οργανισμού πιστεύεται ότι συνδέονται με κάποια κυβέρνηση, ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg News. Στα δεδομένα που εκλάπησαν περιλαμβάνονται μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η επίθεση αποτέλεσε μια "πολύ μεγάλη παραβίαση" των συστημάτων, είπε ένα στέλεχος του Ταμείου μιλώντας στους Τάιμς της Νέας Υόρκης.

Ο στόχος της επίθεσης, είπε ο Τομ Κέλερμαν, ειδικός σε θέματα ασφάλειας υπολογιστών και δικτύων, είχε σκοπό να δώσει σε μια κυβέρνηση "πρόσβαση στα ενδότερα" του δικτύου του ΔΝΤ. "Επρόκειτο για μια στοχευμένη επίθεση", είπε ο Κέλερμαν, ο οποίος είναι στο διοικητικό συμβούλιο της International Cyber Security Protection Alliance.

"Ο κώδικας αναπτύχθηκε και τοποθετήθηκε για αυτό το σκοπό", πρόσθεσε, αναφερόμενος στο λογισμικό που αποπειράθηκαν να εγκαταστήσουν οι χάκερς στα συστήματα του Ταμείου.

Οι υποδομές πληροφορικής του Ταμείου "λειτουργούν πλήρως", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέιβιντ Χόουλι. "Ερευνούμε ένα συμβάν. Δεν είμαι σε θέση να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες για την έκταση του συμβάντος που αφορά την κυβερνοασφάλεια".

Το προσωπικό του ΔΝΤ και τα μέλη του διοικητικού του συμβουλίου ενημερώθηκαν την Τετάρτη για το συμβάν, αλλά δεν έχει εκδοθεί ακόμα σχετική επίσημη ανακοίνωση.

Η επίθεση πιστεύεται ότι έγινε πριν από τη σύλληψη και την παραίτηση του γενικού του διευθυντή Ντομινίκ Στρος Καν, μετά την καταγγελία ότι προέβη σε σεξουαλική επίθεση την 14η Μαΐου. Το Ταμείο βρίσκεται στη διαδικασία ανάδειξης του νέου επικεφαλής του.

Η Παγκόσμια Τράπεζα διέκοψε όλες τις συνδέσεις των συστημάτων της με εκείνα του ΔΝΤ λόγω της επίθεσης, σύμφωνα με τους Τάιμς.

Στην έρευνα για το συμβάν συμμετέχει πλέον και το FBI, δήλωσε μια εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ. "Το FBI συνεργάζεται για την υπόθεση αυτή με το ΔΝΤ", ανέφερε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου η αντισμήναρχος Έιπριλ Κάνιγχαμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επίθεση στο όνομα της Ελλάδας

SHARE:

24Media Network