Συνέλαβαν τον ‘ήρωα’ χάκερ που σταμάτησε την κυβερνοεπίθεση ‘WannaCry’

Συνέλαβαν τον ‘ήρωα’ χάκερ που σταμάτησε την κυβερνοεπίθεση ‘WannaCry’

Το FBI συνέλαβε τον 23χρονο προγραμματιστή στο αεροδρόμιο του Λας Βέγκας. Βαρύνεται με κατηγορίες για χάκινγκ σε υπόθεση που δεν σχετίζεται με το WannaCry

Στη σύλληψη του Marcus Hutchins, του 23χρονου Βρετανού προγραμματιστή που κατά γενική ομολογία θεωρείται ότι συνέβαλε καθοριστικά στην αποτροπή της παγκόσμιας κυβερνοεπίθεσης “WannaCry”, η οποία έπληξε τον περασμένο Μάιο περισσότερους από 200.000 υπολογιστές παγκοσμίως, προχώρησε το FBI.

Ο Hutchins βαρύνεται με κατηγορίες για χάκινγκ σε υπόθεση που δεν σχετίζεται με το WannaCry. Συγκεκριμένα κατηγορείται για τη συνεισφορά στην ανάπτυξη του Kronos, ενός ιού που χτύπησε τις τράπεζες το 2014 και το 2015.

Ο νεαρός Βρετανός συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Λας Βέγκας, καθώς ετοιμαζόταν να αναχωρήσει  για τη Βρετανία αφού είχε παραστεί σε συνέδριο χάκερς, το οποίο ολοκληρώθηκε στην αμερικανική πόλη.

Σημειώνεται πως τη σύλληψη του 23χρονου έχουν επιβεβαιώσει οι βρετανικές Αρχές ενώ δεν έχει προβεί σε καμία τοποθέτηση το FBI.

Υπενθυμίζεται ότι ο 23χρονος έγινε τον περασμένο Μάιο το πρόσωπο «κλειδί» στην μαζική κυβερνοεπίθεση “WannaCry”, καθώς κατάφερε μέσω μίας ιστοσελίδας που είχε δημιουργήσει, να «σπάσει» τον κωδικό του κυβερνο-ιού.

(Με πληροφορίες από Guardian, φωτό: AP / Frank Augstein)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα