Συνελήφθη καθολικός μοναχός για βιασμούς παιδιών

default image

Πέντε χρόνια μετά το Ευρωπαϊκό ένταλμα για την σύλληψη του, συνελήφθη από τις βρετανικές Αρχές ο ιερέας που καταζητούνταν για τον βιασμό ανηλίκων σε καθολικό σχολείο στο Λονδίνο

Ένας καθολικός μοναχός, που καταζητούνταν για πέντε χρόνια, συνελήφθη από τις βρετανικές Αρχές με την κατηγορία της ασέλγειας και της κακοποίησης ανηλίκων σε ιδιωτικό σχολείο του Λονδίνου.

Όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, ο μοναχός είχε κακοποιήσει σεξουαλικά έφηβα αγόρια και είχε διαφύγει από την χώρα με την αστυνομία να εκδίδει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Ο 72χρονος Laurence Soper, κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον πέντε αγοριών, το ένα κάτω των 14 ετών τότε, κατά τη διάρκεια μιας περιόδου μεταξύ 1972-1986. Μεταξύ των εννέα κατηγοριών, που του απαγγέλθηκαν, βρίσκεται εκείνο του σοδομισμού και της άσεμνης επίθεσης.

 

Οι κατηγορίες του σοδομισμού και της άσεμνης επίθεσης, σχετίζονται με ένα θύμα, το οποίο φέρεται να έπεσε θύμα κακοποίησης από τις 17 Φλεβάρη 1972 μέχρι 18, Φεβρουαρίου 1976, όταν ήταν 14 ετών.

Ο ιερέας συνελήφθη κατά την επιστροφή του στη Βρετανία από το Κόσοβο, στο αεροδρόμιο του Λούτον την Κυριακή από αξιωματικούς από το τμήμα Σεξουαλικών Αδικημάτων της Scotland Yard.

Εκτιμάται πως, τον Μάρτιο του 2011 ο μοναχός είχε διαφύγει στον Βατικανό, όπου και διέμενε για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, με τις αρχές να έχουν ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό του, με αποτέλεσμα να διαφύγει και πάλι, αυτή τη φορά στο Κόσοβο.

To Βατικανό με ανακοίνωσή του αναφέρει πως “Όταν σε ένα καθολικό σχολείο, που έχει υιοθετηθεί ο μοναστικός τρόπος εκπαίδευσής και διαβίωσης υπάρχουν καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση, τότε ο υπαίτιος πρέπει να απομακρύνεται”.

(ΠΗΓΗ: Telegaph)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα