Συνεργάτης Μέι: Θα είναι πρωθυπουργός ως το 2020

Britain's Prime Minister Theresa May listens as the declaration at her constituency is made for in the general election in Maidenhead, England, Friday, June 9, 2017. British Prime Minister Theresa May's gamble in calling an early election appeared Friday to have backfired spectacularly, after an exit poll suggested her Conservative Party could lose its majority in Parliament.  (Stefan Rousseau/PA via AP)
Britain's Prime Minister Theresa May listens as the declaration at her constituency is made for in the general election in Maidenhead, England, Friday, June 9, 2017. British Prime Minister Theresa May's gamble in calling an early election appeared Friday to have backfired spectacularly, after an exit poll suggested her Conservative Party could lose its majority in Parliament. (Stefan Rousseau/PA via AP) AP

Η Τερέζα Μέι θα είναι πρωθυπουργός ως το 2020 τουλάχιστον, διαβεβαιώνει υπουργός που υπήρξε στενός της συνεργάτης

Ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας Κρις Γκρέιλινγκ, ως πρότινος ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες της πρωθυπουργού Μέι, προέβλεψε ότι η συντηρητική πολιτικός θα παραμείνει στο αξίωμα έως τουλάχιστον το 2020, ενώ δεν απέκλεισε να είναι υποψήφια για τον θώκο στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα περί εσωτερικών συγκρούσεων στο υπουργικό συμβούλιο, ο Γκρέιλινγκ τόνισε σε μια συνέντευξή του στην εφημερίδα Daily Telegraph η οποία δημοσιεύθηκε το Σάββατο, ότι είναι πεπεισμένος πως η Μέι θα συνεχίσει να είναι η πρωθυπουργός και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία του Brexit, τον Μάρτιο του 2019, διότι «έχει τη συντριπτική υποστήριξη του Συντηρητικού Κόμματος».

Ο Γκρέιλινγκ ήταν ο επικεφαλής της εκστρατείας της Μέι όταν η πρώην υπουργός Εσωτερικών κέρδισε την ηγεσία των Τόρις το 2016.

Όμως η Μέι έχει αποδυναμωθεί μετά την απώλεια της πλειοψηφίας των Συντηρητικών στη Βουλή των Κοινοτήτων στις πρόωρες εκλογές του Ιουνίου.

Μολαταύτα η ίδια επιμένει ότι θα παραμείνει στο αξίωμα της πρωθυπουργού και ανώτερα στελέχη του κόμματός της λένε ότι δεν έχουν καμιά διάθεση να απαιτήσουν είτε την ανάδειξη νέου ηγέτη του κόμματος ή να προκηρυχθούν νέες εκλογές.

Αλλά τα δημοσιεύματα για τις έριδες μεταξύ υπουργών πληθαίνουν, καθώς δυνητικοί διάδοχοί της παίρνουν θέση ενόψει μιας κούρσας για τη αντικατάσταση της Μέι.

Η Τέλεγκραφ ρώτησε τον Γκρέιλινγκ αν νομίζει ότι η Μέι θα είναι πρωθυπουργός της Βρετανίας το 2020 ή αν θα αποχωρήσει από τον θώκο μετά το Μπρέξιτ, το 2019.

Ο υπουργός απάντησε: «Θέλω οπωσδήποτε να είναι και νομίζω ότι θα είναι».

Ο Γκρέιλινγκ πρόσθεσε πως δεν αποκλείει η Μέι να είναι υποψήφια και στις επόμενες εκλογές.

«Ποιος ξέρει; Θα δούμε στην πορεία τι θα γίνει, αλλά τελικά νομίζω ότι θα είναι δική της επιλογή, όπως θα όφειλε να είναι για κάθε πρωθυπουργό όταν πρόκειται για το πόσο θέλει να υπηρετήσει», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Γκρέιλινγκ υποστήριξε ότι υπάρχει «μεγάλη δόση υπερβολής» στα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα για τις συγκρούσεις μεταξύ συναδέλφων του στο υπουργικό συμβούλιο.

(Φωτιογραφία: Stefan Rousseau/PA via AP)

SHARE: