Συνετρίβη διαστημικό αεροσκάφος της Virgin Galactic. Ένας νεκρός και ένας τραυματίας

default image

Συνετρίβη στην έρημο της Καλιφόρνια το SpaceShipTwo. Πληροφορίες για έναν πιλότο νεκρό κι έναν τραυματία

Το διαστημικό τουριστικό αεροσκάφος SpaceShipTwo, του πολυεκατομμυριούχου Ρίτσαρντ Μπράνσον,  εμφάνισε βλάβη κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης με αποτέλεσμα να συντριβεί πάνω από την έρημο Mojave της Καλιφόρνια.

Νωρίτερα η εταιρία ανακοίνωσε μέσω Twitter πως το αεροσκάφος παρουσίασε κάποια “ανωμαλία” κατά τη διάρκεια της πτήσης.

“Η πρώτη μας ανησυχία είναι η τύχη των πιλότων, που παραμένει άγνωστη μέχρι στιγμής. Θα εργαστούμε στενά σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια του ατυχήματος το συντομότερο δυνατόν”, αναφέρει η Virgin Galactic.

Στο σκάφος της εταιρείας Virgin Galactic επέβαιναν δύο πιλότοι, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν εγκαίρως τα αλεξίπτωτά τους και να σωθούν.

Το CNN μετέδωσε ότι ο ένας πιλότος είναι νεκρός και ο άλλος έχει τραυματιστεί, γεγονός που επιβεβαίωσαν λίγο αργότερα και οι τοπικές Αρχές.

Συγκεκριμένα, νεκρός είναι ο συγκυβερνήτης, ενώ ο κυβερνήτης χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα και σώθηκε κατά τη συντριβή του στην έρημο Μοχάβε της Καλιφόρνιας.

Ο κυβερνήτης βρέθηκε τραυματισμένος στην έρημο και έχει ήδη μεταφερθεί σε τοπικό νοσοκομείο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του σερίφη της κομητείας Κερν, Ρέι Προύιτ.

Αυτή ήταν η πρώτη δοκιμαστική πτήση του SpaceShip2 από τον περασμένο Ιανουάριο. Λίγα λεπτά πριν γίνει γνωστή η συντριβή η εταιρεία είχε αναφέρει ότι το σκάφος, το οποίο επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για διαστημικό τουρισμό, παρουσίασε ένα τεχνικό πρόβλημα.

Το συγκεκριμένο διαστημόπλοιο έχει δύο πιλότους και μπορεί να μεταφέρει μέχρι και έξι επιβάτες. Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν ήδη κάνει κράτηση για μια πτήση μερικών λεπτών στο διάστημα, προκαταβάλλοντας το ποσό των 200.000 δολαρίων που στοίχιζε το εισιτήριο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα