Συνήγορος Αμπντεσλάμ: Δεν ξέρει για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Συνήγορος Αμπντεσλάμ: Δεν ξέρει για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Ο συνήγορος του Σαλάχ Αμπντεσλάμ δήλωσε πως ο πελάτης του δεν είχε ανάμειξη με τις επιθέσεις που έσπειραν τον θάνατο στις Βρυξέλλες. Ζήτησε να εκδοθεί άμεσα στη Γαλλία

Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ «δεν ξέρει» για τις επιθέσεις που έσπειραν τον θάνατο στις Βρυξέλλες, δήλωσε «εμπιστευτικά» στους δημοσιογράφους ο συνήγορός του Σβεν Μαρί. Νωρίτερα, σε ερώτηση δημοσιογράφου του ραδιοφωνικού δικτύου Europe 1 σχετικά με το τι σκέφτεται ο πελάτης του για τις επιθέσεις που αιματοκύλισαν τις Βρυξέλλες την Τρίτη, είχε απαντήσει: «Δεν θέλω να ξέρω τι σκέπτεται. Σε αυτή τη φάση δεν είναι ακόμη σημαντικό».

Ο μόνος επιζών από την ομάδα των τζιχαντιστών που διέπραξαν τις επιθέσεις στο Παρίσι, «εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψει στη Γαλλία το συντομότερο δυνατόν», είπε ο Βέλγος δικηγόρος, σενάριο που αρχικά είχε αρνηθεί κατηγορηματικά ο πελάτης του.

«Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ μου γνωστοποίησε την επιθυμία του να πάει στη Γαλλία το συντομότερο δυνατόν. Θα δω την ανακρίτρια για να της ζητήσω να μην αντιταχθεί σε αυτό», δήλωσε ο δικηγόρος στους δημοσιογράφους μετά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία στις βελγικές ανακριτικές αρχές.

«Κατάλαβε ότι εδώ δεν υπάρχει παρά ένα μικρό μέρος του φακέλου. Θέλει να δώσει εξηγήσεις στη Γαλλία, αυτό είναι καλό», είπε αλλάζοντας την υπερασπιστική του στρατηγική.

Κατά την πρώτη του ακρόαση την επομένη της σύλληψής του, ο Αμπντεσλάμ είχε δηλώσει ότι αρνείται την έκδοσή του στο Παρίσι, που ζητούσαν οι γαλλικές αρχές στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Η ακροαματική διαδικασία ενώπιον των βελγικών ανακριτικών αρχών για την εφαρμογή του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης θα γίνει στις 31 Μαρτίου, σύμφωνα με τον Σβεν Μαρί. Η δε ακροαματική διαδικασία στο πλαίσιο του βελγικού εντάλματος σύλληψης αναβλήθηκε για τις 7 Απριλίου, εξαιτίας του όγκου του φακέλου.

Ο Σβεν Μαρί δεν επανέλαβε ωστόσο τις δηλώσεις που μεταδόθηκαν από το γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1, σύμφωνα με τις οποίες, ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ δεν συνεργάζεται πλέον, μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, με τις βελγικές ανακριτικές αρχές. «Αυτό εντάσσεται στο απόρρητο της ανακριτικής διαδικασίας», είπε.

Στη συνέντευξή του που μεταδόθηκε νωρίτερα δίκτυο Europe  1, είχε δηλώσει ότι ο πελάτης του παραμένει σιωπηλός μπροστά τους ανακριτές. «Πιστεύω ότι ήθελε πρώτα να με δει», είπε. «Χθες δεν συνεργάσθηκε;», τον ρώτησε δημοσιογράφος του γαλλικού ραδιοφώνου και αυτός απάντησε: «Οχι».

Ωστόσο, αμέσως μετά την σύλληψή του, ο Σβεν Μαρί είχε δηλώσει ότι ο άνθρωπος που θεωρείται εγκέφαλος των επιθέσεων στο Παρίσι συνεργάζεται, κάνοντας λόγο για «έναν άνθρωπο έτοιμο να απαντήσει "σε όλες τις ερωτήσεις".

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, Βρυξέλλες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επίθεση στις Βρυξέλλες: Θρίλερ με δεύτερο καταζητούμενο τρομοκράτη

Φρίκη: Οι καμικάζι των Βρυξελλών άφησαν μια μεγάλη βόμβα γιατί δεν χωρούσε στο ταξί που τους παρέλαβε

Η πίτσα που πρόδωσε τον Αμπντεσλάμ και οδήγησε στη σύλληψή του

Βρυξέλλες: Ταυτοποιήθηκε και ο τρίτος βομβιστής

SHARE: