Σύνοδος ΝΑΤΟ: Καμία αναφορά στην Ελλάδα και τα νησιά από τον Ερντογάν

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Καμία αναφορά στην Ελλάδα και τα νησιά από τον Ερντογάν
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ 2022 Paul White/AP Photo

Πιστός στην ατζέντα της Συνόδου του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στην ισπανική πρωτευουσα έμεινε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Δεν αναφέρθηκε στην Ελλάδα και τα νησιά.

Καμία αναφορά στα ελληνοτουρκικά και τα νησιά του Αιγαίου δεν έκανε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μετέχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στη Μαδρίτη.

Κατά την τοποθέτησή του η οποία διήρκεσε λίγα μόνο λεπτά, ο Ερντογάν επικεντρώθηκε στην ατζέντα της Συνόδου και δεν αναφέρθηκε σε κανένα ζήτημα που έθετε σε δημόσιο διάλογο το προηγούμενο διάστημα όπως για παράδειγμα την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αποτελεί το κύριο θέμα και όλοι οι ομιλητές αναφέρονται σε αυτή, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στον ουκρανικό λαό.

Σημειώνεται πως σύντομο κοινωνικό χαιρετισμό με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας πριν την έναρξη της σημερινής Συνόδου Κορυφής ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, όπως το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter.

Παρόντες στο τετ α τετ ήταν και ο υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας Γκαμπρίλιους Λαντσμπέργκις, της Πολωνίας Ζμπίγκνιου Ράου και της Πορτογαλίας Ζοάο Γκόμεζ Κραβίνιο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version