Συνομιλία Τσίπρα με Μεντβέντεφ και Αλ Σίσι

Συνομιλία Τσίπρα με Μεντβέντεφ και Αλ Σίσι
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Συνομιλία του Αλ. Τσίπρα με το Ντμ. Μεντβέντεφ και με τον Φατάχ Αλ Σίσι, στο περιθώριο της διεθνούς συνόδου για την Λιβύη.

Στο περιθώριο της συμμετοχής του στην σημερινή διεθνή διάσκεψη για την Λιβύη στη Σικελία, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε εκτενή συνομιλία με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Φατάχ Αλ Σίσι, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για περαιτέρω αποσταθεροποίηση της Λιβύης και για την ενεργό ανάμειξη τρίτων κρατών στην χώρα.

Παράλληλα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, συζητήθηκε και ο ρόλος της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά την επόμενη περίοδο, σε σχέση με τη Λιβύη. Υπενθυμίζεται ότι ο Αλ Σίσι ήταν σήμερα στο Παλέρμο για συνομιλίες αλλά δεν πήρε μέρος στις εργασίες της επίσημης συνόδου.

Επίσης, ο πρωθυπουργός, ενόψει της επίσκεψής του στην Μόσχα είχε συνομιλία με το Ρώσο ομόλογό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ, κατά την οποία συζήτησαν την οικονομική συνεργασία των δυο χωρών και την κατάσταση στην Λιβύη.

«Πρέπει να στηρίξουμε τις πρωτοβουλίες του ΟΗΕ για ειρήνη και σταθερότητα στη Λιβύη με την προώθηση μιας πολιτικής διαδικασίας χωρίς αποκλεισμούς, για Σύνταγμα και δημοκρατικές εκλογές. Κρίσιμη και αναγκαία η στήριξη της ΕΕ στην Αιγυπτιακή πρωτοβουλία για ένοπλες δυνάμεις και ασφάλεια», ανέφερε εν τω μεταξύ σε ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Twitter ο κ.Τσιπρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα