Συνομιλίες με Ρωσία για την αποχώρηση ΗΠΑ από τη συμφωνία για τα πυρηνικά θέλει το Ιράν

Ο Πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί
Ο Πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί AP

Ο πρόεδρος του Ιράν ζήτησε περαιτέρω συζητήσεις με τη Μόσχα για την "παράνομη" όπως την αποκάλεσε, αποχώρηση των ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα. ¨"Η Ρωσία θα υποστηρίξει τις ιρανικές επιδιώξεις" δήλωσε ο Πούτιν.

Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί δήλωσε το Σάββατο ότι θέλει κι άλλες συνομιλίες με τη Ρωσία για την «παράνομη», όπως την αποκάλεσε, αποχώρηση των ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα πως η Ουάσινγκτον αποχωρεί απ' αυτό που αποκάλεσε «φρικτή μονόπλευρη συμφωνία» και πως θα επιβάλει εκ νέου αμερικανικές οικονομικές κυρώσεις στο Ιράν.

Ο Ροχανί, μιλώντας στη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO), ενός συνασπισμού ασφαλείας υπό την Κίνα και τη Ρωσία, που διεξάγεται στο λιμάνι του Τσινγκντάο, δήλωσε πως ο ρόλος της Ρωσίας στην εφαρμογή της πυρηνικής συμφωνίας υπήρξε «σημαντικός και εποικοδομητικός».

Πούτιν: Θα υποστηρίξουμε τις επιδιώξεις του Ιράν

Η Ρωσία θα υποστηρίξει τις επιδιώξεις του Ιράν, προκειμένου η Τεχεράνη ν’ αναπτύξει ένα ουσιαστικό πλαίσιο σχέσεων με τον Οργανισμό Συνεργασίας της Σανγκάης, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το Ιράν έχει καθεστώς παρατηρητή στον αναφερόμενο οργανισμό.

“Το Ιράν συμμετέχει στις εργασίες του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης για πολύ καιρό. Είμαστε ενήμεροι για την επιθυμία σας να συνεργαστείτε πλήρως. Γνωρίζετε την θέση της Ρωσίας. Θα υποστηρίξουμε την επιθυμία σας,” δήλωσε ο Πούτιν σε συνάντηση που είχε με τον Ροχανί, στο Κινγκντάο της Κίνας.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιράν, Ρωσία, ΗΠΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Τραμπ παίζει με τη φωτιά - Η Ευρώπη σε αγωνία για το Ιράν

Πούτιν - Ερντογάν: Λάθος η αποχώρηση των ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν

Έκκληση Μακρόν σε Ροχανί για τήρηση της συμφωνίας για τα πυρηνικά

ADVERTISING

SHARE: