Συντριβή αεροπλάνου στη Ρωσία: 20.000 δολάρια δίνει η εταιρία για κάθε νεκρό

Συντριβή αεροπλάνου στη Ρωσία: 20.000 δολάρια δίνει η εταιρία για κάθε νεκρό

Τι ανακοίνωσε η Flydubai για τη συντριβή του αεροσκάφους στη νότια Ρωσία, που στοίχισε τη ζωή και στα 66 άτομα που επέβαιναν σ' αυτό (vid)

Με την εξακρίβωση των αιτιών του δυστυχήματος και την αναγνώριση των σωρών, προχωρούν οι έρευνες των αρχών στο θέμα της συντριβής του αεροπλάνου στη νότια Ρωσία.

Η πτήση FZ981 από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συνετρίβη περίπου 250 μέτρα από τον διάδρομο, το Σάββατο κατά την προσπάθεια προσγείωσης. Το αεροπλάνο της Flydubai επιχείρησε αρχικά να προσγειωθεί αλλά δεν τα κατάφερε και για περισσότερες από δύο ώρες έκανε κύκλους, υπό κακές καιρικές συνθήκες, πάνω από το αεροδρόμιο της πόλης Ροστόφ ον Ντον.

Το μοιραίο επήλθε κατά τη δεύτερη προσπάθειά του, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και τα 62 άτομα που επέβαιναν. Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, στην περιοχή εκείνη τη στιγμή επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι και η ορατότητα ήταν χαμηλή.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι 44 από τους επιβάτες που σκοτώθηκαν ήταν Ρώσοι. Οι υπόλοιποι ήταν οκτώ Ουκρανοί, δύο Ινδοί και ένας Ουζμπέκος. 33 ήταν γυναίκες, 18 άνδρες και τέσσερα παιδιά. Όπως γνωστοποίησε την Κυριακή η Flydubai, θα καταβάλει στους συγγενείς το ποσό των 20.000 δολαρίων για κάθε έναν επιβάτη που σκοτώθηκε.

"Προτεραιότητά μας είναι να εντοπίσουμε και να επικοινωνήσουμε με τις οικογένειες όσων χάθηκαν...και να τους παράσχουμε άμεσα στήριξη", αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρίας. ΜΜΕ της Ρωσίας ανέφεραν ότι οι οικογένειες των θυμάτων θα λάβουν περίπου 15.000 δολάρια από τη Μόσχα.

 

Αίτια της συντριβής και πιλότοι

Οι αρχές έχουν απορρίψει το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής επίθεσης. Η ρωσική επιτροπή που ερευνά το θέμα επεσήμανε ότι θα επιστήσει την προσοχή της σε τρία σημεία: σε τεχνικά θέματα, τις κακές καιρικές συνθήκες και το ανθρώπινο λάθος.

Η έρευνα θα διαρκέσει τουλάχιστον δύο μήνες, όπως ορίζει η νομοθεσία της χώρας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Flydubai, Ghaith Al Ghaith δήλωσε ότι ότι το αεροπλάνο είχε περάσει από ολοκληρωμένο έλεγχο στις 21 Ιανουαρίου και ότι οι πιλότοι ήταν αρκετά έμπειροι. "Ο Κύπριος πιλότος είχε 5.965 ώρες πτήσεις και ο Ισπανός συγκυβερνήτης 5.769", είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: CNN

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συνετρίβη αεροσκάφος κατά την προσγείωση σε ρωσικό αεροδρόμιο. Νεκροί όλοι οι επιβαίνοντες

Κύπριος ο πιλότος του ρωσικού Boeing που συνετρίβη

SHARE:

24Media Network